Before Article
IJstrends

Dit zijn de ijstrends van 2016

Deze zomer serveren we ijs als een sandwich, rollen we het op en is het ook nog best verantwoord genieten. Dit zijn de ijstrends van 2016.

IJstrends_waterijs

 1. (Verantwoord) lekker op een stokje

  Ambachtelijk bereid ijs zonder toevoeging van kunstmatige kleur- of smaakstoffen en conserveringsmiddelen zijn helemaal in. In maart opende IJsmanschap de eerste ambachtelijke popsicle bar in Nederland. Met verrassende smaken zoals Marsala wijn met gepocheerde vijgen, chocolade-fior di latte en bloedsianaasappel tillen ze het eenvoudige (water)ijsje naar een hoger niveau. Laat je creativiteit de vrije loop en de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarnaast bevatten popsicles op waterbasis geen zuivel en zijn ze geschikt voor gasten met een lactose-intolerantie. Ook kun je met waterijs inspelen op de huidige cocktailtrend: vervang een deel van het water door gin en tonic en voeg er nog wat extra komkommersap aan toe. Op deze manier maak je van vrijwel alle populaire cocktails ook een waterijsje. Denk er wel aan dat alcohol niet bevriest, dus zorg voor wat extra suiker of voeg iets meer vocht toe. Niet altijd gezond, wel heel lekker!

  IJssandwich

 2. De ijssandwich

  De ijssandwich is niet alleen een keer iets anders dan schep- of waterijs, het is in de zomer ideaal als upgrade voor het standaard koekje bij de koffie waar je misschien net een paar kwartjes meer voor kunt vragen. Of vervang de standaard borrelhap op warme dagen door een plateau met diverse ijssandwiches. Maak de ijssandwiches in de daluren klaar, vries ze in en haal ze voor de dag wanneer de zon gaat schijnen. Ook hier is een gezonde variant van te maken: bak je eigen gluten- en suikervrije havermoutkoeken en vul deze met lactose- en/of suikervrij sorbetijs.

  Opgerold ijs

 3. Opgerold ijs

  In New York stonden ze vorig jaar al in de rij bij 10Below Ice Cream voor vers opgerold ijs. Dit van oorsprong Aziatische ijsconcept wordt gemaakt op een Ice Teppanyaki (een koude plaat van -30 graden Celsius), waar verse ingrediënten zoals melk en fruitpuree worden gemengd en gladgestreken op de plaat zodat er een dun laagje ijs ontstaat. Dit wordt tot een rolletje geschraapt waarna je het op elk mogelijke manier kunt serveren. Benieuwd? Sinds kort kun je zo’n opgerold ijsje eten bij For Your Ice Only op het strand van Westkapelle.