Before Article
exceptionele omgeving

Top 4: hotels op de meest bizarre plekken op aarde

Zowel in de ijzige sneeuw als in de tropische hitte vind je over de hele wereld verschillende hotels. Wat is er leuker dan hotels die inspelen op exceptionele omgeving? Deze vier plekken zijn hier een mooi voorbeeld van.

 1. 360 graden uitzicht op zee
  The Manta Resort, Pemba eiland (naast Tanzania)
  Je wordt met een traditioneel bootje naar je drijvend privé ‘eiland’ gebracht. Een kajak, snorkelspullen en vinnen liggen voor je klaar, om je omgeving te ontdekken. De slaapkamer bevindt zich onder water en op het dek kun je genieten van de zon. ’s Nachts gaat er speciale verlichting aan, die inktvissen en octopussen aantrekken. Ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd op de door jou uitgekozen tijden.
  Vanaf €1.350 per nacht (kamer voor twee personen)
  exceptionele omgeving
 2. Wakker ‘gebeld’ worden voor het Noorderlicht
  Hotel Kakslauttanen, Finland

  Dit hotel bevindt zich in het Finse Saariselkä en ligt bovenop de poolcirkel. Je slaapt in glazen iglo’s, waardoor je – vanuit je bed – een prachtig uitzicht naar buiten hebt. Dankzij een bel die wordt geluid als het noorderlicht te zien is, hoef je alleen maar je ogen te openen en naar boven te kijken. Geen zin meer om in je iglo te liggen? Ga dan op een husky- of rendiersafari of geniet van een dagje (ijs)vissen in de sneeuw.
  Vanaf €433 per nacht (kamer voor twee personen)
  exceptionele omgeving
 3. Ontbijten met giraffen
  Giraffe Manor, Kenia
  Van luxe landhuis, naar opvang voor Rothschildgiraffen, naar exclusief hotel. De eerste bewoners van de grond in Nairobi besloten om de Rothschildgiraffen, die met  uitsterven bedreigd werden, te helpen. Tegenwoordig kun je verblijven in een van de tien unieke kamers, elk met een eigen persoonlijkheid die terugkomt in het interieur. Op de 140 hectare grond lopen de bedreigde dieren nog steeds rond, en ze zijn erg nieuwsgierig. De dieren komen elke morgen en avond een kijkje nemen en eten graag een hapje mee.
  Vanaf €550 per nacht (per persoon)
  exceptionele omgeving
 4. 600 m2 aan biodiversiteit
  Magic Mountain Lodge, Chili
  Als je niet wist dat dit een hotel was, zou je het bijna over het hoofd zien. Een piramidevormig  gebouw met twaalf kamers en een waterpunt bovenop, die de planten aan de muur van water voorziet. Naast het hotel liggen ook bubbelbaden die gemaakt zijn van holle boomstronken. Een natuurlijke ervaring die gebaseerd is op een oude legende, waarin wordt gezegd dat degene die de top van de magische berg bereikt een wens mag doen.
  exceptionele omgeving