Before Article
Strandclub doen

Zo onderscheid je je als strandtent van de concurrentie

De zon begint langzaam weer te schijnen in Nederland, en dan trekken gasten massaal naar het strand. Badgasten met een voorkeur voor luxe gaan naar de iets chiquere strandtenten van Nederland. Maar wat is het geheim van die luxe strandtenten en hoe blijven zij succesvol met veel concurrentie?

 1. Verso aan ’t strand, Rockanje
  Bij Verso geniet je niet alleen van een hapje en drankje op een zonnige middag, je kunt er ook trouwen, vergaderen, een bedrijfsfeest houden, barbecueën en feesten. Het unieke aan Verso is dat de strandtent 365 dagen per jaar open is. Hiermee ontvangen ze een breed publiek en kun je er ook buiten de zomermaanden terecht. Ze onderscheiden zich van concurrenten die alleen in het seizoen open zijn, en met het luxe interieur en de unieke items binden ze gasten aan hun onderneming.
 2. Villa on The Beach, Hoek van Holland
  Omdat Villa Thalia in Rotterdam zo goed liep, besloot ondernemer Sfeerhoreca om ook het roer van De Waterskihut om te gooien. Begin vorige maand, tijdens de traditionele strandopening,  opende Villa on the Beach. Zeker een waardevolle vervanger; overdag kun je er heerlijk eten en drinken, ’s nachts wordt de ‘villa’ omgebouwd naar een hippe club. Ze zijn een van de weinigen strandtenten die ook ’s nachts feesten geven met speciale VIP-plekken. Samen met verschillende dance- en evenementorganisaties geven ze grootste strandfeesten waar een groot publiek uit de (verre) omgeving op afkomt.
 3. Zoomers, Castricum aan Zee
  De gast ontzorgen, dat is het geheim van deze strandtent. Ze organiseren ‘Zoomerse’ feesten met (alcoholvrije) bubbels en barbecues die dankzij een binnenruimte ook doorgaan bij slecht weer. Gasten worden tijdens zo’n barbecue geheel ontzorgt. Wat het uitmuntend maakt is dat Zoomers zorgt voor een professionele kok die alles regelt. In combinatie met de verschillende soorten arrangementen hoeft de gast zich nergens meer druk over te maken tijdens de barbecue. Leuk om nog even te vermelden: Zoomers is al bijna drie jaar in het bezit van een Green Key. Dit houdt in dat zij er nóg meer aan doen om het milieu te sparen.
 4. Strandclub DOEN!, Scheveningen
  Dankzij het witte meubilair en de rustige uitstraling begeef je je bij strandclub DOEN! direct in ontspannen sferen. De combinatie van een relaxte sfeer, rustgevende ambiance en mooie decoratie past perfect bij de tropische home-made cocktails. Een samenwerking met Flitz-events zorgt ervoor dat je op het strand van Scheveningen ook kunt genieten van verschillende activiteiten. Alles wordt op maat aangepast waardoor gasten veel vrijheid houden en de activiteiten zo persoonlijk mogelijk zijn. Je kunt kiezen uit ontelbaar veel uiteenlopende mogelijkheden, van sandwichlunch tot eigen dj, van midnight snack tot bloemarrangement.

Deze strandtenten hebben allemaal iets wat hen speciaal maakt en waardoor zij zich onderscheiden van hun concurrent. Het lijkt lastig om uit te munten met een strandtent of seizoensonderneming, maar met een gezonde dosis creativiteit en een sterk team kom je een heel eind!