Before Article

4 horecagelegenheden die inspelen op Pokémon GO

Waar je ook bent, iedereen kent of speelt het: Pokémon GO. Sommige horecaondernemers vinden het niets, anderen zien er juist kansen in. Zit er een Pokéstop in de buurt van jouw horecagelegenheid dan kun je er bijna niet omheen. Wanneer je er slim op inspeelt kun je rekenen op meer gasten, aangezien het spel momenteel door ruim 2 miljoen Nederlanders gespeeld wordt. Wij laten je vier horecagelegenheden zien die inspelen op de hype die Pokémon GO met zich meebrengt!

 1. Pokémons jagen op het voorterrein van Ahoy Rotterdam
  Evenementenhal Ahoy in Rotterdam grijpt hun kans nu Pokémon GO gespeeld wordt in Nederland. Ze openen de jacht op Pokémons door ´aas te strooien´ op het voorterrein van Ahoy. Dit kan door een Lure aan te steken: een item waarmee je Pokémons lokt naar jouw locatie. Door middel van een Facebookevenement hebben ze het de wereld van social media ingestuurd.
  Tip: Maak een Facebookevenement aan en deel het onder je volgers.
  Pokémon GO
 2. De eerste Gotta Catch Ém All Kroegentocht van Bavaria
  Het samen spelen van de Pokémon game blijkt een belangrijk onderdeel van het succes. Bavaria leek het daarom een goed idee om een digitale kroegentocht te organiseren en zo deze gezelligheid extra te stimuleren. Acht kroegen in Amsterdam zijn onlangs omgetoverd tot Pokéstops en 25 tuktuk’s zijn ingezet om de spelers van locatie naar locatie te vervoeren. Deze uitgestippelde route zorgt ervoor dat gasten minder snel afhaken.
  Tip: Door dit tijdens daluren te organiseren genereer je op rustige momenten meer omzet. Plus, gasten trekken ook nog eens andere gasten aan.
  bavaria.png
 3. Restaurant in Londen zet Pokémon GO in als marketinginstrument
  Sinds Restaurant Maxwell’s Bar & Grill in Londen 100 pond per dag investeert in deze game, is de omzet met 26 procent gestegen. Daarnaast organiseren ze in september een ‘Pokémon Go Lure Party’, waar momenteel al 240 gasten hebben aangegeven te komen. Ter aanvulling hebben ze ook een speciaal Pokémonmenu gelanceerd!
  Tip: Probeer met een klein percentage van je omzet in te spelen op dergelijke rages. Een kleine investering kan je veel opleveren.
  Pokémon GO
 4. ’s Werelds eerste Pokémon GO-vriendelijke hotels in Australië
  In hotels in Sydney en Melbourne bestaan tegenwoordig speciaal voor deze gamers happy hours. Zo krijgen zij elke vrijdagnacht bij deze hotels om 03:00 uur bij hun drankje een gratis frietje. Zo moedigen zij hun gasten aan om naar deze hotelbars te gaan zodat zij extra veel Pokémons kunnen vangen.
  Tip: verleid je gasten door een incentive om langer te blijven, zodat zij mogelijk meer besteden.
  Pokémon GO