Before Article

Zo maak je van je terras een winterbar

Wist je dat je ook in de winter een mooie terrasomzet kunt draaien? Cor Pandelaar van de Prinsemarij in Laren kwam samen met schoonzoon Mark op het idee om een winterbar te beginnen.

[nieuwsbriefbox][/nieuwsbriefbox]

En met succes, want de  bar bleek een echte publiekstrekker. Het terras van nog geen 50m² is ingericht met een steigerhoutenbar en meubels, foto’s van een ski-oord, ski’s aan de muur, kerstbomen en rode warmtelampen waardoor het een echte winterse sfeer krijgt.  Foodbrigade sprak Pandelaar over het succes achter hun concept.

‘Van heinde en verre komen mensen naar onze bar, dat is geweldig’. Nergens in de buurt is er een winterbar te vinden en dat maakt Winterbar Laren uniek.’

Een winterterras, aantrekkelijk voor andere ondernemers?

‘Zeker, het is een gat in de markt. Het is een nieuw begrip. Door in de winter ook de gezelligheid van een terras te creëren trek je een groot publiek aan. Je creëert als het ware een nieuw uitgaansgebied. Met een relatief lage investering van tussen de 8.000 en 10.000 euro heb je al snel een barretje, wat meubels en winterse aankleding. Mijn advies: sluit het terras goed af met ramen en deuren die dicht kunnen. Zodat de buren geen last van je hebben. Hierdoor kun je meer doen met de muziek. Huur bijvoorbeeld een DJ in. Voor inspiratie kun je natuurlijk ook altijd even een kijkje nemen in onze winterbar.’

De Prinsenmarij, Laren

Vorig jaar oktober zijn jullie gestart met de winterbar, doen jullie dit jaar precies hetzelfde?

‘Ja, vorig jaar is gebleken dat de winterbar een waar succes is.  De bar is geopend van begin november tot eind maart van donderdag tot en met zondagavond. Met op elke vrijdagavond een DJ. Het terras is overdekt met parasols waarin een verwarming zit. De deuren van het zijterras worden geopend en de glazen wanden kunnen omhoog en naar beneden geschoven worden. Zo ontstaat de mogelijkheid om ‘binnen’ te roken.’

Wat kunnen de gasten verwachten, typische hapjes en drankjes?

‘Er wordt vooral veel bier, wijn, glühwein, gin-tonic en Jägermeister gedronken. Borrels worden geserveerd in ‘ice shots’, speciale ijsglaasjes. Verder hebben we de Bites kaart waar exclusieve gerechtjes op staan. Deze kun je zowel binnen als op het terras bestellen. Voor de echte winterse hap moet je aan de bar zijn, hier kun je bijvoorbeeld terecht voor heerlijke erwtensoep, goulash-soep of stamppotjes.’

De Prinsemarij, Laren

Wat gebeurt er na de winter met de bar?

‘Begin april gaan de kerstbomen eruit en komen er palmbomen voor in de plaats, we gooien een hoop zand op het terras en dat is het begin van de zomerbar. Overdag hebben we lage tafels met rieten stoeltjes, ’s avonds worden de tafels omhoog geschoven en komen er barkrukken te staan. De zomerbar is de gehele week geopend in tegenstelling tot de winterbar. En richt zich meer op de lunch. Toch is het terras in de zomer minder bezet dan in de winter. Dit komt vooral door de vele festivals die er op dat moment zijn.’

Meer tips, trucs en inspiratie? Bekijk ook de Outdoor Cooking special van Sligro

Of lees:
How-to: 5 warme dranken voor een vol winters terras

Zo scoort Stadsvilla Sonsbeek met een eigen concept

Hoe je restaurant het beste vegetarische restaurant in de Benelux wordt

Eén reactie op “Zo maak je van je terras een winterbar”

Reageren niet meer mogelijk .