Before Article
Huisgemaakte fruitijsjes

Mijn ijskoude zomertip: zet huisgemaakte fruitijsjes op je kaart

Met vers seizoensfruit maak je zelf heel eenvoudig en voordelig de lekkerste en gezondste ijsjes. Huisgemaakte fruitijsjes zijn een perfect alternatief voor zowel je jonge als oudere gasten. Kortom, een must voor je kaart.

Dit heb je nodig

Gebruik fruitsoorten uit het seizoen, want die zijn immers het lekkerst en qua inkoop aantrekkelijk. Bijvoorbeeld: meloen, kiwi, ananas, blauwe bessen, banaan, aardbeien, perzik, mango en kersen. Naast vers fruit heb je ook sinaasappelsap, druivensap, kokoswater, yoghurt of kokosmelk nodig. De ijsjes maak je zoet met honing, ahornsiroop, gembersiroop en agavesiroop. Voor een extra bite voeg je muesli toe.

Zo maak je ze

Een ijsje is zo gemaakt. Fruit en water mixen, invriezen en klaar!

  1. Doe yoghurt en vers fruit in een blender.
  2. Voeg honing toe voor een zoete twist.
  3. Mix tot een glad geheel.
  4. Giet dit in ijscovormpjes.
  5. Zet de ijsjes zo’n 6 uren in de vriezer totdat ze helemaal bevroren zijn.

Kies voor 1 fruitsoort per ijsje of mix meerdere soorten.

Je kunt ook lagen maken door eerst yoghurt in de vormpjes te doen, daarna gepureerd fruit, weer een laag yoghurt, fruit, etc. Of meng in een grote schaal verschillende soorten fruit. Doe de fruitmix in de vormpjes en schenk er sap of yoghurt op tot ze gevuld zijn en het fruit bedekt is. Laat nog wel ruimte over voor het stokje.

Dé combineertips voor volwassenen

Voor volwassenen kun je denken aan verrassende combi’s met bijvoorbeeld komkommer, citroen en water. Of ga voor verse kruiden zoals tijm, rozemarijn, basilicum of lavendel. Lekker in combi met kokosmelk en blauwe bessen, bramen, frambozen of citrus. En wat denk je van een variatie met ananas, groene Jalapeño pepers en rum? Ook ideaal om als dessert te serveren!

Mooi meegenomen…

Met deze ijsjes denk je bovendien aan het milieu, want er zit geen plastic verpakking om en de ijscovormpjes zijn natuurlijk herbruikbaar. Dat is nog eens verantwoord afkoelen!

Eén reactie op “Mijn ijskoude zomertip: zet huisgemaakte fruitijsjes op je kaart”

Reageren niet meer mogelijk .