Before Article
verkoop van mosselen

2 verrassende manieren: zó verkoop je meer mosselen

De verkoop van mosselen start dit jaar een week eerder, wat aangeeft dat we een prima seizoen tegemoet gaan! En dan hebben we het niet alleen over de kwaliteit. De prijzen zijn zelfs lager dan in de afgelopen twee jaar.

De mosselen hebben dit jaar vleesgewichten van opnieuw 28% tot wel 30%. Dat is wel eens anders geweest. Nog een voordeel: dit seizoen zijn ook de grotere mosselen goed beschikbaar. Door het betere vleesgewicht en het goede aanbod is het prijsniveau automatisch ook beter.

Hoe je nog meer omzet pakt met mosselen:

1. Denk eens aan andere concepten: mosselen to-go?

Je kunt mosselen op de traditionele manier serveren: aan je gast aan tafel. Maar je kunt je doelgroep ook verbreden door je mosselen in meeneemverpakkingen ‘to-go’ aan te bieden, zodat gasten onderweg kunnen genieten. Niet voor niets zie je zulke concepten steeds vaker terugkomen in de markt. Vis en mosselen lenen zich door de korte bereidingstijd immers perfect voor een hoge doorloopsnelheid. En je kunt ze op een leuke manier presenteren. Er bestaan tegenwoordig verpakkingsgadges zoals een knijpertje in de vorm van een mossel.

2. Varieer: ga Spaans, Aziatisch of Belgisch

Zoals ik vorig jaar al aangaf zijn mosselen goud voor chef-koks, vanwege de vele bereidingsmogelijkheden. Je kunt ze stomen, wokken en koken. Experimenteer ook eens met verschillende sauzen en mosselkruiden. Mosselen lenen zich namelijk ook voor smaakvariaties. Al eens aan Spaans gedacht: met prei, rode ui, rode en gele paprika, courgette, cherrytomaatjes, olijven en knoflook? Of Thai: met gele peen, bloemkool, gele paprika, courgette, bosui, limoen, sereh, rode peper en koriander? Of denk aan bereiding met Belgisch bier?

Wat je bij je mosselen serveert en hoe je gasten er ambassadeurs mee maakt? Lees ook mijn blog van vorig jaar.

Eén reactie op “2 verrassende manieren: zó verkoop je meer mosselen”

Reageren niet meer mogelijk .