Before Article
Upsell-tips

Upsell-tips: 5 Perfecte beer & bite-combinaties

Van een heerlijke IPA naar een fris en fruitig witbiertje. Momenteel valt er eindeloos te variëren met bier. Maar ieder biersoort heeft zijn eigen smaakcombinatie. Benieuwd naar welke smaken zorgen voor een heerlijke combinatie en dus meer omzet door upselling?

Adviesje voor op de kaart: zet bij ieder biertje een passende ‘bite’-tip en vertel je gasten erover. Een goed speciaalbiertje maakt immers hongerig.

IPA

IPA werd extra zwaar gebrouwen en gehopt om lange zeereizen te overleven. Via de Amerikaanse Craft Beer Revolution is de IPA weer in Europa teruggekeerd. Nederlandse IPA zoals Jopen Mooie Nel en de IPA Brouwerij ‘t IJ bevatten een bittere afdronk met fruitige tonen. Lekker bij salades of ijs. Maar ook burrito’s, gegrild vlees en kruidige gerechten zoals een indian curry zijn een heerlijke combinatie.

Blond bier

Krachtige blonde bieren zoals Brand Zwaar Blond of Leffe Tripel hebben een zwaar karakter. Fruitige, hoppige geuren met een relatief hoog moutgehalte.

Uitstekend in combinatie met kaas. Denk aan een kaasplankje of kaassnacks. Ook heerlijk bij vis, verfijnde gerechten en oosterse smaken.

Donker bier

De bekendste donker bieren zijn de dubbels, stouts en gerstewijnen. Donker bier zoals St. Bernardus Abt 12 combineert heerlijk met gekruide Mexicaanse gerechten, gerijpte kaas, chocolade,  wildgerechten en gegrild vlees. De stevige bitters vallen mooi weg tegen het hartige vlees.

Witbier

Fris en fruitig met een zachte smaak. Lekker op terras voor zonnige temperaturen en heerlijk in combinatie met een gazpacho of een zomerse fruitsalade. Daarnaast ook lekker bij sushi, halfzachte en pittige kazen en (lichte)visgerechten zoals witvis, oesters of mosselen.

Bockbier

Een écht seizoensbier. In oktober, wanneer de bladeren aan de bomen verkleuren, wordt een eerste vat aangeslagen. Een bovengegist biertje waarin je een vleug karamel duidelijk herkent. Heerlijk te combineren met volle, vlezige en diepe smaken in producten zoals drumsticks, chorizo, lamskoteletjes en rijpe tot overrijpe kazen.

Eén reactie op “Upsell-tips: 5 Perfecte beer & bite-combinaties”

Reageren niet meer mogelijk .