Before Article

Zo ver gaat Thai Fresh voor de beste ingrediënten

Gasten willen lokaal? Thai Fresh serveert uitsluitend authentieke Thaise gerechten van Thaise producten. Dit is waarom het restaurant niet vaak van kaart kán wisselen.

Wie? Careen Chia

Wat? Mede-eigenaar Thai Fresh (Voorburg)

Medewerkers? 15

Facebook? www.facebook.com/thaifreshvoorburg

De Aziatische keuken is al jaren bezig aan een opmars in de Nederlandse restaurants. De redenen? Onder meer de pure, natuurlijke smaken en verse en gezonde ingrediënten. Bovendien – zo viel laatst al op Foodbrigade te lezen – blinkt de Aziatische keuken uit in een veelzijdigheid van bereidingstechnieken. ‘Roerbakken, frituren, stomen, braden en droogbakken: een Aziatische chef kan een gerecht op wel vijf manieren bereiden.’

Ook de Thaise keuken heeft veel meer te bieden dan saté. Dat bewijst Thai Fresh in Voorburg. Het restaurant serveert uitsluitend gerechten volgens de traditionele Thaise keuken en is al zeven jaar een begrip in Voorburg. Politici en bekende Nederlanders komen er graag en de beoordelingen op IENS.nl zijn lovend.

Wat is de kracht van Thai Fresh?

‘Zoals onze naam al zegt, werken we met de beste en meest verse producten. Niet voor niets noemen we ons concept “Taste of Thai”: we bereiden uitsluiten gerechten volgens de authentieke Thaise keuken. Thaise gerechten worden gekenmerkt door kleurrijke en smaakvolle ingrediënten en verfijnde, kruidige geuren. Uit onze open keuken kunnen gasten aan tafel ruiken wat de Thaise keuken zo speciaal maakt. Onze gasten mogen zelf bepalen welke sauzen ze bij hun gerechten willen. Bijvoorbeeld onze geroosterde zoete sambal met gemalen macademianoten; dat is een van onze hardlopers.’

Waar halen jullie de producten vandaan? Als je volgens de authentieke Thaise keuken kookt, kun je dan wel alles bij de groothandel en in Nederland halen?

‘Een groot deel wel hoor. Ingrediënten als citroenblad en koriander kopen we gewoon in Nederland in. Maar sommige ingrediënten, currypasta bijvoorbeeld, halen we speciaal uit Thailand vanwege de onderscheidende smaak en kwaliteit van de producten daar. Onze chef-kok, Wunnee Punsub, heeft in Thailand leren koken en werkt met recepturen die al jarenlang in de familie zijn. We blijven dichtbij onszelf en verwestelijken niet. Daarin ligt denk ik onze onderscheidende kracht.’

Jullie werken volgens traditionele recepturen. Betekent dat ook dat het concept sinds de start hetzelfde is?

‘Natuurlijk hebben we in de zeven jaar dat we open zijn wel wat veranderderingen doorgevoerd. Om onze gasten te blijven verrassen. Laatst hebben we de inrichting nog aangepast. Het was allemaal veel rood met blauw. Nu bevat het restaurant binnen meer zalmkleuren. De uitstraling is rustiger geworden, waardoor gasten zich nóg meer op hun gemak voelen. Onze inrichting met comfortabele stoelen en banken en houten tafels is geïnspireerd op de Thaise loungegedachte: onze gasten moeten lekker relaxed en met veel smaak kunnen genieten. De vernieuwde stijl sluit daar nog beter bij aan.’

En de kaart? Hoe vaak pas je die aan? En doe je dat op structurele basis?

‘Onze menukaart en onze dessertkaart veranderen wel, maar het is niet zo dat we elke maand van menu wisselen. We hebben veel vaste gasten en veel hen weten van tevoren al welk gerecht ze kiezen. We willen hen niet teleurstellen door hun favoriete gerechten van de kaart te halen.’

Maar als je de gerechten in stand houdt, hoe kun je dan de kaart vernieuwen?

‘Door bijvoorbeeld andere sausjes bij de gerechten serveren. Zo stellen we geen gast teleur en kunnen we andere gasten, die daar behoefte aan hebben, toch afwisseling bieden.’

Wat jullie doen, slaat aan: de beoordelingen op IENS.nl zijn erg goed. Gasten schrijven vooral enthousiast over de verse gerechten, maar ook over de goede service. Hoe zorg je ervoor dat alles klopt?

‘Het begint deels met een goede voorbereiding. Om 14.00u beginnen onze koks in de keuken: met groenten snijden en soepen en sauzen maken. De bediening begint om 15.00u met schoonmaken en andere voorbereidingen in het restaurant. Zodat wanneer de eerste gasten vanaf 17.00u binnenkomen, we alles om hen kunnen laten draaien. Gastvrijheid en een goede service zijn belangrijke begrippen in de Thaise cultuur. Of dat ermee te maken heeft dat we zulke goede beoordelingen krijgen op IENS.nl? Ik hoop het. We zijn er wel enorm dankbaar voor.’

 

Ontdekken wat het concept Taste of Thai zo bijzonder maakt? Kom dan maandag 31 augustus naar de opening van de vernieuwde Sligro Den Haag Forepark en zie Careen Chia en chef Wunnee Punsub live aan het werk.

Eén reactie op “Zo ver gaat Thai Fresh voor de beste ingrediënten”

Reageren niet meer mogelijk .