Before Article
T.G.I. Friday’s - Foodrbigade

Buitenlandse lessen: T.G.I. Friday’s, meesters in verleiden

De concurrentie in de gaten houden kan nooit kwaad. En zeker niet als het om hele succesvolle zaken gaat. In de serie succesketens uit het buitenland: T.G.I. Friday’s. De keten staat bekend om zijn comfortfood en is inmiddels wereldwijd te vinden.

De eerste locatie opende in 1965 in New York. Anno 2015 lees je ‘in here, it’s always friday’ in meer dan 60 landen.

4x beter dan de rest met T.G.I. Friday’s

 1. Door de gerechten zo ‘luxe’ mogelijk te presenteren
  Zijn de vlees- en visgerechten veel goedkoper dan bij de concurrent? Nee, dat ook weer niet. Waarom de keten dan toch zo populair is? Ze zijn een meester in verleiden. Dat zit ‘m deels in slimme presentatie. Zo bestel je er geen spareribs. Nee, je bestelt ‘Full-rack of slow-cooked, fall-off-the-bone tender baby back pork ribs fire-grilled and basted in Jack Daniel’s® glaze.’ Premium steak, een boterzacht stukje vlees. Hetzelfde gerecht klinkt zo ineens veel aantrekkelijker.
 2. Slimme naamkeuze
  In Amerika is t.g.i.f een bekende uitspraak: thank god it’s friday. Iedereen kent en gebruikt de term zo vlak voor het weekend. Bewust of onbewust is er dus een positieve associatie met de naam. Voelt goed.
 3. Een nieuwe draai aan een bestaande beleving.
  Het whiskymerk Jack Daniels is een meester in storytelling, dus beleving. Het zou synoniem staan voor echte mannelijkheid. Hoe sluit je daar als restaurant bij aan? Simpel, serveer een speciaal Jack Daniel’s menu; dachten ze bij T.G.I. Friday’s. Een nieuwe draai aan een bestaande beleving. En misschien een slimme truc om een nieuw type gast te trekken.
 4. Een duidelijk segment
  T.G.I. Friday’s is er voor gasten die wel buiten de deur willen eten, maar zo laagdrempelig mogelijk. Kruidige stoofschotels, sappige spareribs en zoete desserts. Eten waarnaar je af en toe hunkert. Gewoon goed, maar niet te moeilijk. Altijd in een ontspannen T.G.I. Friday’s sfeer. Gasten weten wat ze bij de keten aantreffen, in elk restaurant.