Before Article

Restaurant Revolutie: volg Jos en Sven op weg naar de opening van Pesca

De Nederlandse horeca maakt grote stappen.  Daarom volgt Foodbrigade in de nieuwe serie ‘Restaurant Revolutie’ ondernemers die de horeca écht willen veranderen. Dat kan door een vernieuwend business plan of een door een afwijkend, revolutionair concept of een bijzondere locatie. Het nieuw te openen Pesca van Jos de Jong en Sven Sallaerts voldoet aan die eisen. Lees hier wat het concept zo bijzonder maakt (en waarom zelfs de bank enthousiast werd van deze jonge ondernemers). 

Goede vis, tegen 30% lagere prijzen

Veel meer Nederlanders goede vis laten eten tegen gemiddeld dertig procent lagere prijzen dan in sea food bars. De twee jonge ondernemers achter  ‘theatre of fish’ Pesca, dat in maart 2016 de deuren opent aan de Rozengracht in Amsterdam, zien een enorme potentie voor hun revolutionaire concept, dat op de locatie van Nomads van start zal gaan. In de nieuwe serie ‘Restaurant Revolutie’ volgt Foodbrigade ondernemers die de horeca écht willen veranderen. Dat kan door een vernieuwend business plan of een door een afwijkend, revolutionair concept of een bijzondere locatie. Pesca is de eerste onderneming die we gaan volgen. In maart staat de opening gepland. Tot die tijd moet er nog ongelooflijk veel gebeuren. Kijk alvast de trailer.

Vier ton startkapitaal om een restaurant te beginnen

Jos de Jong en Sven Sallaerts leerden elkaar kennen tijdens hun masterstudie hospitality in Barcelona. Daarvoor en erna deden ze veel ervaring op in meerdere landen in onder andere Europa en Azië. Ondanks hun jonge leeftijd – Jos is 25 en Sven is 26 jaar – schreven ze een business plan dat door de Rabobank zeer sterk en onderbouwd wordt genoemd. Ongeveer twee ton bankkrediet kregen ze los, naast een kleine ton die ze via crowdfunding ophaalden. Ten slotte werd al hun eigen spaargeld ingebracht. Bij elkaar vier ton. Voldoende om hun ‘theatre of fish’ goed neer te zetten.

Bekijk de trailer en volg Pesca in Restaurant Revolutie


In de komende weken zullen we zowel via video (van Foodbrigade en eigen vlogs) als met artikelen verslag doen van Pesca. Experts zullen constructief kritisch mee kijken met alle plannen. Volgers van Foodbrigade zijn ook van harte uitgenodigd om het ambitieuze restaurant te volgen.

Nu al meer weten? Check www.pesca-amsterdam.nl

Volg Restaurant Revolutie via Foodbrigade op Facebook of op deze site.