Before Article
Fresh lemonade - Foodbrigade

Nog een hit deze zomer: fresh lemonade

Water saai? Naast de kokosnoot zien we deze zomer nog een eyecatcher op het terras: fresh lemonades. Dit fruitige water stilt je dorst, verkoelt en is gezond. Bovendien is dit drankje snel gemaakt en de marge hoog.

Deze en nog meer redenen om fresh lemonades op je kaart te zetten:

 1. De marges zijn hoog
  Je gebruikt maar een paar verse ingrediënten en water, dus de inkoopkosten zijn over het algemeen laag.  Zo wordt dit drankje een echte margemaker voor je terras.
 2. Het is een gezond alternatief voor frisdranken
  Fresh lemonades zijn een geweldig alternatief voor frisdranken met allerlei toegevoegde kleurstoffen en suikers. Deze drankjes passen ook helemaal in de huidige gezondheidstrend.
 3. No waste: gooi groenten en fruit in het glas
  Heb je nog wat groenten en fruit liggen? Wees creatief en verwerk ze in een fresh lemonade. Sinaasappel, citroen, komkommer: het gaat er allemaal met schil en al in.
 4. Het staat mooi op je terras (verkoopt zichzelf)
  De vrolijke kleuren in je glas vallen op en zien doet verkopen

Voor inspiratie: zo maak je het

Het is leuk om zelf combinaties te verzinnen. Fresh lemonades zijn in allerlei combi’s met groenten, fruit en verse kruiden mogelijk. Denk aan citroen, komkommer en munt of grapefruit met rozemarijn en honing. Neem bijvoorbeeld een glazen kan of tap en vul die voor 1/3 met fruit, 1/3 met crushed ice en 1/3 met kokoswater, plat water of bruisend water. Voor de optimale smaak maak je de fresh lemonades een dag van te voren en laat je ze een paar uren trekken in de koelkast. Serveer in een stoer glas met een paar stukjes fruit. Voeg als finishing touch nog wat crushed ice toe en een vrolijk rietje. Variatietip: voor de zoete variant voeg je naar smaak honing, gembersiroop of ahornsiroop toe.

Tip: organiseer je een buffet?

Maak een fresh lemonade bar met meerdere smaakvariaties en laat je gasten zelf hun drankje tappen.

Eén reactie op “Nog een hit deze zomer: fresh lemonade”

Reageren niet meer mogelijk .