Before Article

Dit is de signature dish die in 32 restaurants op de kaart staat

Iedere chef heeft zijn signature dish. Het gerecht waarmee hij furore heeft gemaakt. En zo’n gerecht hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, bewijst Nobu.

Je hoeft niet geheimzinnig te doen over een signature dish?

Je kunt zoals Alain Passard ervoor zorgen dat niemand je signature dish kopieert. En dat je gasten ‘m alleen kunnen proeven door naar je restaurant te komen. Kan, maar de Japanse restaurantgigant Nobu (Nobuyuki Matsuhisa) doet het helemaal anders. Niks geen geheimzinnigheid. Zijn zwarte kabeljauw in miso staat bij al zijn restaurants – 32 over de hele wereld – op de kaart. Het gerecht staat in zijn kookboeken, en het recept hoef je maar te googelen. Om nu te zeggen dat het daardoor minder druk is in zijn restaurants…

Zo maak je van een gangbaar recept jouw signature dish

Het vreemde is dat kabeljauw in miso, een Japanse kruidenpasta, al eeuwenlang in Japan wordt gegeten. Tóch denk iedereen bij het gerecht direct aan Nobu. Natuurlijk komt het door slimme marketing en zijn wereldwijde verspreiding op menukaarten, maar de chef heeft het gerecht ook naar zijn hand gezet. Hij is overtuigd van zijn eigen kunnen en doet alles nét even wat anders. Een van zijn geheimen zit ‘m in de keuze voor de zwarte kabeljauw, die hij tegenkwam in Alaska. De vis heeft wat meer vet op de graat dan ‘normale’ kabeljauw en zorgt daardoor voor een nét wat andere structuur en smaak.

Daarom past het bij Nobu

Het zoeken naar nieuwe, onverwachte combinaties is typisch Nobu. Als jonge Japanse chef kwam hij terecht in Peru. De ingrediënten waarmee hij gewend was te werken, waren daar niet. Dus hij moest Peruaanse ingrediënten verwerken in zijn Japanse gerechten. En voilà: daar ontstond de basis van zijn succes. Fusion. Zijn stijl slaat over de hele wereld aan. Samen met zijn business partners, waaronder acteur Robert de Niro, bezit hij nu 32 restaurants.

Eén reactie op “Dit is de signature dish die in 32 restaurants op de kaart staat”

Reageren niet meer mogelijk .