Before Article

Nice to Know: wat je nog niet wist van Edwin Soumang

Wie: Edwin Soumang
Wat: chef-kok en eigenaar restaurant One
Foodbrigade rubriek: Nice to Know: wat je nog niet wist over deze culinaire toppers

Sterrenhef Edwin Soumang snijdt zich allang niet meer in de vingers. Letterlijk dan… Dit zijn zijn antwoorden op de 10 Nice to Know vragen van Foodbrigade.

1. Wat is voor jouw vaktechnisch gezien de mooiste tijd van het jaar?

De lente. We hebben een grote tuin met 115 soorten planten wat een prachtige oogst in het voorjaar oplevert.

2. Kookboek schrijven of kookprogramma presenteren?

Kookprogramma presenteren. Maar dan wel een reiskookprogramma zoals Anthony Bourdain.

3. Welk restaurant moet je een keer gedineerd hebben?

The Fat Duck in Londen. De Librije in Nederland.

4. Wat is het mooiste aspect van het horecavak?

Het blij maken van mensen, inclusief mezelf. Het zijn eigenlijk twee dingen. Ik krijg een kik van mooie gerechten maken en ik wordt heel gelukkig als ik gasten een mooie ervaring bezorg. Het is de combinatie die het horecavak bijzonder maakt.

5. Hoe vaak snijd je jezelf in de vingers?

Ik kan me de laatste keer niet herinneren. Figuurlijk is een heel andere vraag…

6. Favoriete beurs of foodfestivals?

Chefs evolution van Jonnie & Thérèse Boer. Ik vind het knap dat hij dit neer kan zetten en het initiatief hiervoor neemt.

7. Wat is je favoriete ingrediënt?

Chocolade

8. Op welke muziek kook je het lekkerst?

House muziek. Denk aan de Ibiza-sfeer. Daar heb ik nog een aantal jaar gewoond en gekookt.

9. Wat is je favoriete food pairing?

Risotto met paddenstoelen, truffels en Parmezaanse kaas. Er is geen lekkerdere risotto dan paddenstoelenrisotto.

10. Waar vind je rust?

Op vakantie. Met als favoriete bestemmingen Canada, Ibiza, Australië, Bali en Thailand.