Before Article
Restaurant AAP

De 4 geheimen van een van de kindvriendelijkste restaurants van Nederland

Kinderen blij, ouders blij. Maar Marian Tellier ondervond aan den lijve hoe slecht sommige restaurants zijn ingericht op kinderen. En hoe lastig ze kinderen soms vinden. Volgens haar moet kindvriendelijk vanzelfsprekend zijn. Inmiddels is haar Restaurant AAP volgens IENS het kindvriendelijkste restaurant van Noord-Brabant. Marians tips om je restaurant supergeschikt voor kinderen te maken.

Hoe zorg je ervoor dat het hele gezin geniet in jouw restaurant en graag terugkomt? 4 kindvriendelijke succesfactoren van Restaurant AAP:

1. De juiste volgorde van ontvangst

‘Kinderen hebben duidelijkheid nodig, daarom werken we met een vaste procedure. Bij ons krijgen kinderen eerst een hapje en een drankje. Daarna volgt de beloning: ze krijgen een sticker, en daarmee mogen ze naar de “speeljungle”. Ouders hebben dan even de tijd voor zichzelf. Maar willen zij een andere volgorde – eerst spelen, dan eten –,dat kan natuurlijk ook.’

2. Vermaak voor alle leeftijden

Restaurant AAP2‘In de speeljungle kunnen kinderen vanaf drie jaar knutselen of klauteren op een klimtoestel. Oudere kinderen kunnen spelen op de Playstation of een dvd bekijken. Met een breed aanbod zorg je ervoor dat niemand zich hoeft te vervelen. Overigens organiseren we geen speciale kinderactiviteiten, omdat we vinden dat kinderen bij ons al genoeg te doen hebben.’

3. Medewerker in de speelruimte

‘Zorg ervoor dat ouders niet continu heen-en-weer lopen tussen tafel en speelruimte, maar rustig van hun gerecht kunnen genieten. Bij ons is er ’s avonds begeleiding aanwezig, een bedieningsmedewerker of een buurmeisje. Zolang er maar iemand een oogje in het zeil houdt en de kinderen zo nodig even naar het toilet kan begeleiden. Al je gasten even ontzorgen.’

4. Een doordacht kindermenu

• ‘Waarom serveer je kinderen geen standaardmenu, maar een kindermenu? De opbrengst van een kindermenu is lager dan die van een volwassenenmenu. Maar aangezien er per week zo’n honderd kinderen bij ons langskomen, heb je toch al snel over zo’n 1.000 euro. En kinderen waarderen het wanneer je ze extra aandacht geeft.’

Restaurant AAP ‘Geef je menu een grappige naam – die wel aansluit bij je concept – en vergeet de afbeelding niet. Zo serveren wij een Bokitomenu mét tekening van een gorilla. We voeren immers een Zuid-Afrikaanse kaart.’

• ‘Het ene kind is het andere niet en wil misschien wél wat anders.De praktijk leert dat kinderen toch anders eten dan hun ouders. Ze bestellen toch vooral kipnuggets, kroketten en pannenkoeken. Maar dat betekent niet dat je geen biefstuk of zeebaarsfilet op de kaart zet. ’

Discussieer mee:

Kinderen in je restaurant: ‘gewone’ gasten of noodzakelijk kwaad? De meningen lopen sterk uiteen. Dat bleek laatst ook uit een discussie op onze Facebook pagina

https://www.facebook.com/Foodbrigade/photos/a.233762413446763.1073741828.228420637314274/453940281428974/?type=1&theater.

Eén reactie op “De 4 geheimen van een van de kindvriendelijkste restaurants van Nederland”

Reageren niet meer mogelijk .