Before Article
wild streetfood

Inspiratie: 3x wild streetfood

Wild. Vanaf september valt dit woord in bijna iedere horecazaak. Bij wild denk je al snel aan klassieke gerechten voor een wat ouder publiek. Maar het kan ook anders. Haak bijvoorbeeld in op de streetfood trend. Bijkomstig voordeel: je spreekt direct een brede doelgroep aan.

Toe aan iets anders dan stoofschotels en patés? Bekijk deze tips uit Exclusief Magazine.

  1. Flammkuchen met wild zwijn en zuurkool
    FlammkuchenJe gasten zijn er gek op en het is inkoop technisch erg aantrekkelijk. Flammkuchen leent zich ook uitstekend voor het wildseizoen. Maak bijvoorbeeld een variant met wildzwijncoppa, cremé fraiche en zuurkool. Eenvoudig te bereiden, onderscheidend en geschikt voor zowel lunch als diner.
  2. Wilde ballen
    Wilde ballenDe standaard bitterbal past prima bij een gewoon biertje, maar bij een stevige Bock past een andere bal. Fazant, eendenborst en hazenpeper ballen kunnen vooraf bereid worden en misstaan zeker niet op je borrelkaart. Serveer de ballen in een robuuste houten schaal om het gerecht een stoere uitstraling te geven.
  3. Wild (hot)dog
    Wild (hot)dogHotdogs zijn hét streetfood van dit moment. Vervang de worst voor een lekker stukje wild, bijvoorbeeld een wildzwijn worst, en je hebt een onderscheidend gerecht. Ook ideaal in een to go concept: voeg wat gebakken ui en mosterd toe, wikkel in papier en je hot dog is ready to go.

Meer wild streetfood-stijl lees je in de nieuwe Exclusief van Sligro. Het magazine is vanaf 11 september gratis mee te nemen bij de vestigingen van Sligro.

Eén reactie op “Inspiratie: 3x wild streetfood”

Reageren niet meer mogelijk .