Presentaties die je absoluut niet mag missen op de Horecava
Before Article
Horecava

Presentaties die je absoluut niet mag missen op de Horecava

Dit zijn – volgens ons – de Horecava-highlights voor elke horecaprofessional die in 2015 zijn omzet én winst wil vergroten.

Hoe je marges vergroot met kleine menu-aanpassingen

Geld besparen met menucalculatie? Joris Heijnen van Stichting Variatie in de Keuken vertelt hoe. Bijvoorbeeld door meer in te zetten op groenten: groentegerechten geven volgens hem tot 23% hogere inkoopmarges dan traditionele vleesgerechten. Bij kleine veranderingen in het menu (10%, 25% en 50% minder vlees en twee keer zoveel groente) zijn er al enorme winsten te behalen in de marge voor de restauranteigenaar en op het gebied van milieubesparing.
Dagelijks, VERS&PUUR

Pop-up restaurant ROAST Room: meer versuitstraling, meer beleving, meer omzet?

Met versuitstraling je beleving vergroten, en dus je omzet? Michiel Deenik (VisaandeSchelde) geeft op de Horecava een voorproefje van zijn nieuwe vleesconcept ROAST Room, in de vorm van een pop-up restaurant. Slagers leggen uit hoe je een totaal dier kunt verwaarden (dus: bespaartips), bekijk hoe verse kruiden en groenten onderdeel kunnen worden van je interieur en netwerk er met collega’s.
Dagelijks, VERS&PUUR

Michiel Deenik - Foodbrigade

Lees hier het diepte-interview met Michiel Deenik over zijn nieuwe restaurant 

Hoe je gasten blijer maakt met kleine aanpassingen

Een restaurant dat lekker ruikt, draait meer omzet omdat gasten langer blijven hangen. En de tekstkleur van een menukaart beïnvloedt het humeur van gasten. Wenda Kielstra van Consumatics neemt je mee door de laatste internationale onderzoeken naar gastgedrag. Hoe je met kleine aanpassingen in communicatie en inrichting gasten blijer maakt (en je kassa ook).
Dagelijks, INNOVATION LAB

Geld verdienen buiten de menukaart om?

Blurring als middel om meer omzet te draaien: koppel retail aan je restaurant, of een restaurant aan je retail. Op de Horecava vertellen succesvolle ondernemers hoe zijn dit doen. Met welke wetten en regels moet je rekening houden? Hoe voer je zo’n conceptverandering door in je bedrijf? En wat zijn de praktische tips?
Dagelijks, FASTSERVICE ARENA

2015: wat zijn dé trends in Foodservice?

Trendwatcher Hans Steenbergen (hoofdredacteur Food Inspiration Magazine) neemt je mee in de wereld van de nieuwste foodtrends. Geen standaardproducten, maar imperfectie. Rottende groenten, dry-aged vlees; het moet in 2015 allemaal puur. Welke trends gaan we dit jaar nog meer zien en hoe maak jij daarmee het verschil?
Woensdag, INNOVATION LAB

Bekijk ook deze niet te missen horeca trends