Before Article
hogere verkoop

Omhoog die verkoopcijfers! Met deze 3 snelle aanpassingen van je kaart

Hoe gastvrij je ook bent en hoe goed je gerechten ook zijn, soms is er meer nodig om je omzet te vergoten. Bijvoorbeeld deze menukaarttips: zet je margepakkers in kaders op je menukaart. En geef al je gerechten een toelichting (soms wél een moeilijke). 

Zet margepakkers in kaders op je kaart

Kaders op de menukaart trekken aandacht en de teksten daarin worden beter gelezen, blijkt uit onderzoek. Dus wil je meer verkopen van een van je gerechten? Zet ze in een apart kader op de kaart.

Beschrijf je gerechten in watertandende termen

Een toelichting kan je gast over de streep trekken, dat wisten we al. Maar vergeet vooral de bijvoeglijke naamwoorden niet. Het blijkt dat termen als ‘romig’ en ‘mals’ je gast eerder over de streep trekken.

Gebruik soms juist wel moeilijke termen in je toelichting

Bereidingstechnieken of buitenlands klinkende namen zet je gewoon op de kaart. Want: 1. Het maak je gast nieuwsgierig naar het gerecht. Wat is sous vide? 2. Uit ons eigen onderzoek bleek eerder dat gasten in een restaurant bij voorkeur gerechten bestellen die ze thuis niet kunnen bereiden. En hoe moeilijker het klinkt… Maar overdrijf het niet, zorg dat je gast nog wel enigszins een idee krijgt van wat hij bestelt.

Bron

Nóg meer omzet pakken? Deze tips gaven we je eerder:

  1. Ingrediënt klinkt smerig? Geef het een andere naam
  2. Zet de margepakkers in het midden van je menukaart en zie het aantal bestellingen groeien
  3. Zwaarder bestek = betere steak? Zo waarderen je gasten hun gerecht beter
  4. Zet geen € of euro op je kaart
  5. Prijspsychologie: verkoop je salade niet voor 9,99, maar voor 9,95 voor een lagere prijsperceptie
  6. Prijspsychologie: Zet één duur gerecht op je kaart en zie de besteding per tafel omhoog gaan
  7. Tip: Zet een gerecht in twee portiegroottes op de kaart
  8. Menudesign: Zet je prijzen niet in een rechte lijn onder elkaar
  9. Gebruik een fancy lettertype op de kaart
  10. Zet een tijdelijk menu op de kaart