Before Article
hamburger restaurant - Foodbrigade

5 redenen waarom de hamburgertrend dit jaar doorzet

Ze sluiten naadloos aan bij de ambachtelijke trend, bieden chefs meer mogelijkheden dan ooit en zijn ook nog eens aantrekkelijk qua marge. 5 redenen waarom de horeca ook dit jaar massaal hamburgers op de menukaart zet, volgens slager Gerrit Wafelaar.

1. Hamburgers zijn margepakkers: 10x over de kop en tóch betaalbaar voor de gast

Met een hamburger kun je veel winst pakken. Een gemiddeld restaurant vraagt voor een hamburger al snel 12 à 13 euro. Terwijl de inkoopprijs op zo’n 1,25 euro per stuk ligt, dat komt neer op 8,50 euro per kilo vlees. Waarom het verkoopt? Gasten zien het als een voordelig alternatief voor de entrecote. Daar betalen ze al snel 10 euro meer voor.

2. Hamburgers leveren tijdbesparing op in de keuken: gebakken of gegrild in 7 minuten

De doorlooptijd is hoog en ook de goedkopere keukenkrachten kunnen ze eenvoudig bereiden. Ook prima geschikt voor op de barbecue op je winterterras.

Lees ook deze 6 tips voor jouw eigen winterterras

3. De chef heeft meer te kiezen: 80 verschillende varianten

Als chef kun je meer dan ooit je eigen draai aan het product geven en kiezen voor wat past bij jouw stijl. Bij de inkoop kun je kiezen uit steeds meer variaties: meerdere vetpercentages, verschillende diersoorten, naturel of gekruid, vegetarisch, voorgegaard of als rauwproduct.

4. Je kunt besparen op smaakmakers: met hamburgers van technische delen

De oude vertrouwde hamburger bestaat veelal uit vleessnippers, maar een groothandel als Sligro verkoopt tegenwoordig hamburgers van technische delen. Bijvoorbeeld van runderhals. Voordelen: dit vlees heeft meer eigen smaak. Waardoor je als ondernemer weer kunt besparen op kruiden en andere smaakmakers.

5. Het wordt gemakkelijker om je te onderscheiden: hamburgers als voorgerecht?

Doordat er qua inkoop meer mogelijk is, wordt het ook makkelijker om je gast te verrassen. Hamburgers met camembert, geitenkaas en zelfs met bloedworst; je ziet het allemaal voorbijkomen. Je kunt tegenwoordig ook mini-hamburgers inkopen van bijvoorbeeld 30 of 40 gram. Combineer je die met bijpassende minibroodjes van de bakker, dan kun je een hamburger zelfs als voorgerecht serveren.

Lees ook:

Lakenvelder vlees op het menu? Om deze 3 redenen wél!

Zo maak je van je terras een winterbar

5x onderscheidend met rundvlees van de grill 

Eén reactie op “5 redenen waarom de hamburgertrend dit jaar doorzet”

Reageren niet meer mogelijk .