Before Article
Gasterij De Kruidentuin Martin Woltman

‘High wine is een groot succes’

Is het hoogseizoen of laagseizoen? Zit je terras vol met vaste gasten langs of stromen de toeristen binnen? En is de zomer dé periode om bij te verdienen met nieuwe evenementen? Foodbrigade tourt door het land. Dit keer een interview met Martin Woltman, chef-kok van Gasterij de Kruidentuin in Mariënheem.

Wie? Martin Woltman
Wat? Chef-kok
Waar? Gasterij de Kruidentuin, Mariënheem
Provincie? Overijssel
Couverts? 100

Nieuw deze zomer?

‘Niet zozeer nieuw, maar wel opnieuw: afgelopen jaar zijn we gestart met high wine. Het was zo’n groot succes dat we het dit jaar weer doen. Gasten zijn razend enthousiast en de reserveringen lopen goed. Het is een samenspel tussen de keuken en bediening. Wij serveren een 3-gangenmenu: een voorgerecht en een glaasje soep, een hoofdgerecht en een nagerecht. Met daarbij bijpassende wijnen. Vanzelfsprekend houden we rekening met speciale gastenwensen. Verder zorgen we ervoor dat we goed op de hoogte blijven van de horecaontwikkelingen via de vakbladen. Als je probeert telkens een stapje hogerop te komen, blijft het team enthousiast en gedreven. Hierin steunen de eigenaren Vincent en Paulien Vree Egberts ons 110%.’

Jouw zomergasten?

‘Vakantieparken in de regio sturen hun gasten wel eens naar ons toe, maar over het algemeen zijn het toch de vaste gasten die ‘s zomers langskomen. Het geheim om vaste gasten te blijven trekken en verbazen, schuilt in keuze. Ik ga met de seizoenen mee en werk met een grote kaart met wel twintig verschillende hoofdgerechten. Het bijzondere van onze menukaart is ook dat grote groepen à la carte kunnen eten. Van een goeie bouillabaisse tot een beste schnitzel. Iedereen vindt een gerecht dat hem past.’

Jouw ligging?

‘De omgeving is prachtig. Het restaurant ligt middenin het Salland. Wanneer onze gasten door de fakkels ons restaurant betreden, komen ze binnen in een sfeervol en bourgondisch restaurant. Ons restaurant ligt aan een doorgaande weg, de N35 waar vele mensen, langs komen. Bovendien liggen plaatsen als Deventer en Zwolle op slechts 25 minuten rijden. Er is dus voldoende potentieel. Samen met ons ambitieuze team sturen we er op aan dat elke gast een onvergetelijke avond bij ons krijgt.’