Before Article

Waarvoor komen gasten naar jouw restaurant tijdens de feestdagen? Sterrenchefs Dennis Middeldorp, Pascal Ariëns, Thijs Berkers en Thijs vis over hun kerstspecial.

Dennis Middeldorp, Restaurant Sense

Wilde eend met structuren van biet. Middeldorp: “Qua kleur gebeurt er echt wat op het bord. Hierdoor is het van zichzelf een heel feestelijk gerecht dat het goed doet met de feestdagen.”

EX0515 Dennis Middeldorp 03EX0515 Dennis Middeldorp gerecht

Pascal Ariëns, Restaurant By Pascal

Hertje by Pascal. Mijn gerecht nodigt uit om te delen. Ariëns: “Het is verdeeld over meerdere serviezen. Als gasten bij hun tafelgenoten mee pikken komt dat de sfeer alleen maar ten goede.”

EX0515 Pascal Ariens 01EX0515 Pascal Ariens gerecht

Thijs Berkers, Restaurant Karpendonkse Hoeve

Taartje van manjari-chocolade met passievrucht & mango. Berkers: “Voor dit gerecht heb ik mijn team nodig, ik zou het nooit alleen kunnen maken. Daar heb ik dit dessert uitgekozen voor kerst. Met zo’n feestelijke opmaak is dit chocoladedessert visueel de perfecte afsluiter.”

EX0515 Thijs Berkers 01EX0515 Thijs Berkers gerecht

Thijs Vis, Restaurant ’t Misverstant

Ice tea green 2.0. Vis: “Dit dessert met groene thee en limoen is een lekker lichte afsluiter van het kerstdiner. Een spannend gerechtje met veel contrast, rijke smaken en frisse tonen.”

EX0515 Thijs Vis 03EX0515 Thijs Vis gerecht

De recepten vind je in Exclusief magazine