Before Article

Dit is de margepakker van deze winter

Horeca Nederland profiteerde afgelopen zomer van de hoge marge op de populaire fresh lemonades. Nu de kou zijn intrede heeft gedaan is het tijd voor een winterse opvolger: Hot Lemonades. Daarmee houd je je gast warm en vul je je terras ook volop in de herfst en winter. De voordelen op een rij.

4 redenen om je drankenkaart uit te breiden met Hot Lemonades

 1. Echte margemaker
  Hot Lemonades maak je met thee, vers fruit en verse kruiden. Denk aan peren, citroenen en tijm. Maar het belangrijkst: het hoofdingrediënt is heet water. Of thee eigenlijk. Lekker voordelig dus. Omdat je maar een paar verse ingrediënten hoeft toe te voegen, zijn de inkoopkosten laag en kan je een flinke marge pakken.
 2. Gezond alternatief voor calorierijke winterdranken
  Hot Lemonades zijn een gezonde keuze vergeleken met warme chocolademelk met slagroom en luxe koffies met likeur.
 3. Gemakkelijk te bereiden
  De bereiding kost je amper tijd. Thee laten trekken, vers fruit en kruiden toevoegen, en serveren maar.
 4. Eyecatcher op je verwarmde terras
  Serveer hot lemondes in grote glazen kannen, taps of glazen. Het verse fruit en de kruiden in de kannen en glazen vallen op. Dat heeft een aanstekelijk effect op andere (potentiele) gasten.

Inspireer & experimenteer

Ter inspiratie een recept om uit te proberen. Er zijn natuurlijk veel meer combi’s mogelijk die perfect passen bij jouw zaak.

Groene thee met ananas, vijgen & laurier

Breng 1 liter water aan de kook en laat afkoelen tot ongeveer 80 graden. Voeg 1 zakje groene thee toe en laat ongeveer 7 minuten trekken. Snijd ondertussen 100 gram ananas in plakken en 2 vijgen in partjes. Haal het theezakje eruit en voeg de ananas, vijgen en 2 blaadjes laurier toe. Trek het geheel 5 á 10 minuten voor een optimale smaak. Schenk de thee uit en serveer de garnituren mee voor een pure beleving.

Hot_Lemonade_1