Before Article
Meer marge dessert

Hoe je dessert (nóg meer) een margepakker is

Het dessert. Bij geen enkel gerecht zijn de inkoopkosten zo makkelijk laag te houden en kun je je zo goed onderscheiden, zegt blogger Guido Panjer. Hoe je nóg meer marge pakt door inkoop en presentatie.

Ook bij je dessert: volg seizoenen en denk regionaal

Besparen op de inkoop? Gebruik geen rood fruit in de winter, maar juist appels of pompelmoes. En een echt goede gepocheerde peer hoeft bijna niets te kosten. Als je dan van het pocheervocht ook nog eens ijs, parfait of sabayon maakt, kun je voor rond de €1,- inkoop een dessert maken waar je gerust €7,50 voor kunt vragen.

Geef een moderne draai aan je dame blanche (en andere desserts)

Met een kleine aanpassing ziet jouw gerecht er al snel heel anders uit dan dat van de buurman. Wentelteefjes van Fries suikerbrood of Twentse krentenwegge in plaats van gewoon brood. Of in de trant van ‘Reïnventing traditions’: presenteer een traditioneel recept hypermodern. Bijvoorbeeld een crème brûlée met daarin Haagse hopjes of Rotterdamse Jenever. Je dame blanche presenteer je niet zoals bijna iedereen in een oubollige coup met wat chocoladesaus en amandelschaafsel. Idee: bouw je dame blanche in een wekpotje op en vervang de amandelschaafsel door een mooie Maison Niels de Veye amandelmacaron.

Met halffabricaten kun je meer marge pakken

Om tijd en geld te besparen, kun je ook gaan voor halffabricaten. Spongecake bijvoorbeeld. Een klein stukje cake dat eruit ziet als een spons. Is in meerdere kleuren en smaken verkrijgbaar en een mooie combo met het bolletje ijs. Met zo’n kleine én voordelige versiering laat je je dessert er in no-time luxer uitzien, waardoor je er meer marge op kunt pakken.

Didess spongecake - Foodbrigade
‘Met halffabricaten kun je geld en tijd besparen’