Before Article
Aspergeseizoen

Zo weet je of je asperges vers zijn

Zoals we allemaal weten, zijn Hollandse asperges echte seizoensgroenten. Nu zijn ze volop verkrijgbaar en het lekkerst. Die tijdelijke verkrijgbaarheid draagt bij aan de magie. Op deze 3 manieren haal je nóg meer uit het aspergeseizoen.

1. Vertel het verhaal: asperges van het Limburgse land

Vertel het verhaal achter je product. Bijvoorbeeld het verhaal van de familie Teeuwen uit Helden, die al drie generaties vol passie en liefde asperges teelt. Teboza heeft het hele proces in eigen hand: van zaadje tot de oogst van het prachtige witte goud. In de perfecte zandgronden in Limburg worden allerlei soorten asperges geteeld. De temperatuur is in Limburg precies goed voor de aspergeteelt. Het moet minstens 11 graden zijn, wil de asperge optimaal groeien. Als een asperge 22 cm lang is en een mooi gesloten kop heeft, wordt de asperge met de hand gestoken. Een dag later ligt de asperge supervers in de Sligro vestiging.

2. Test zelf de kwaliteit: 3 manieren om te weten of je asperges vers zijn

Mocht je zelf de kwaliteit van de asperges willen testen, met deze 3 tips check je zelf de versheid:

  1. Hoe verser de asperges, hoe harder ze piepen als je ze langs elkaar wrijft.
  2. Als je in de onderkant van de asperge knijpt, moet er vocht uitkomen.
  3. De kleur van de stengel is wit en de kop moet altijd stevig zijn.

3. Kijk verder dan wit: al eens aan deze asperges gedacht?

EKO asperges: met de puurste smaak
Biologische asperges worden op de meest natuurlijke wijze geteeld. Voor de bemesting wordt natuurlijke compost gebruikt, gemaakt van tuinafval. Er wordt niet gespoten tegen beestjes, schimmels of onkruid. Er komt dus veel handwerk aan te pas als het gaat om wieden. Dit resulteert in asperges met de meest pure en originele smaak!

Groene asperges: perfect voor grill, BBQ & wok
Groene asperges groeien boven de grond. Het vochtgehalte van groene asperges is zo’n 35% lager vergeleken met de witte. De smaak is dan ook veel geconcentreerder.

Geschilde asperges: bespaar tijd in de keuken
Ga je voor gemak in de keuken? Kies voor geschilde asperges. Dit is de meest eenvoudige manier om snel verse asperges te bereiden.

Mooi meegenomen: asperges zijn een echte no waste groente, want de hele asperge is bruikbaar. Schillen, uiteinden en kookvocht zijn de perfecte basis voor soepen en sauzen.

[gallerybox][/gallerybox]

Eén reactie op “Zo weet je of je asperges vers zijn”

Reageren niet meer mogelijk .