Before Article
IPA bieren - Jopen – Mooie Nel

5 IPA bieren die niet op je kaart mogen ontbreken

IPA (India Pale Ale) is net als ander speciaalbier bezig aan een opmars. Tien jaar geleden was het alleen te verkrijgen in biercafés. Maar momenteel telt Nederland zeker zo’n 250 brouwerijen en past het bier prima op jouw drankenkaart. Dit zijn vijf IPA’s uit het assortiment van Sligro waarmee je volgens de groothandel zeker voor de dag kunt komen.

1. Anderson Valley – Hop Ottin

IPA bieren - Anderson Valley – Hop Ottin Een stevig gehopte IPA, maar voor Amerikaanse begrippen is het alcoholpercentage van 7 procent niet uitzonderlijk. Hop Ottin krijgt zijn onderscheidende smaak door de hopsoorten Columbus en Cascade. En door de toegevoegde grapefruit, citrus en een klein beetje toffee. Als de bittere smaak langzaam wegtrekt, ontdek je ook een lauriersmaak.

 

 

 

2. Jopen – Mooie Nel

IPA bieren - Jopen – Mooie NelEen extra zwaar gebrouwen bier met een alcoholpercentage van 6,5 procent. Een goede combinatie met gegrild vlees of een Indian Curry. Deze blonde, Nederlandse IPA stamt uit de tijd van de lange zeereizen en staat in het buitenland bekend als The North Sea IPA. Gehopt met Cascade, Citra en Simcoe geeft hij een bittere afdronk. De mix van fruit en bitters is vernoemd naar het water tussen Haarlem en Spaarndam.

 

 

3. Vedett – Extra Ordinary IPA

IPA bieren - Vedett - Extra BlondDeze Belgische IPA wordt geserveerd in de trendy bars in Londen. Dit helder lichtgeel biertje heeft een redelijk korte en droge afdronk. Maar door een vleugje citroen krijgt hij toch een fris karakter. Combineertip: serveer ‘m met een salade met tomaat en pesto. Dit speciaalbier heeft een alcoholpercentage van 6 procent. (Het gaat hier om de Extra Ordinary IPA, en niet om de Extra Blond.)

 

 

4. Maximus – High Hops

IPA bieren Maximus - High HopsDe High Hops van brouwerij Maximus is een toegankelijk, maar zeker geen saai biertje. Met vijf verschillende soorten hop, voornamelijk Amerikaanse, is hij redelijk bitter van smaak. Verder proef je frisse citrustonen: vooral sinaasappel en ook grapefruit. Het alcoholpercentage: 6 procent.

 

 

 

5. Brewdog – Punk

Brewdog – PunkDeze Schotse IPA is fris en vol van smaak. Hij wordt gezien als eerbetoon aan de klassieke IPA’s. Fruitig hop zorgt voor een explosie van tropische smaken en een scherpe, bittere afdronk. Met een alcoholpercentage van 5,6 procent is dit bier relatief licht.

 

 

 

 

 

Eén reactie op “5 IPA bieren die niet op je kaart mogen ontbreken”

Reageren niet meer mogelijk .