Before Article

4 wild zwijn-gerechten van incourante delen

Wild zwijn, een geweldig Nederlands product, 100% biologisch en door het ruime aanbod ook nog eens zeer interessant qua prijs. Een mooi uitgangspunt om te kijken welke culinaire variaties er mogelijk zijn met wild zwijn, en hoe je ook de incourante vleesdelen kunt gebruiken. Duurzaam én onderscheidend qua smaak.

Wild zwijn-gerecht 1: Najaarssalade met procureur (€12,50 kg)

120 (2)

Een salade van procureur, pappardelle, waterkers, bramen, boleten en bloemen die nu nog bloeien. Lak de procureur met een Japanse yakitori lak. Het zoet van de bramen komt terug in de bloemen en in de lak, wat het gerecht lekker fris maakt. Dit kan een gerecht met wild goed gebruiken.

Wild zwijn-gerecht 2: Spareribs (€12,50 kg)

117 (2)

Hoewel de sparerib van het varken een geliefd product is, wordt dit deel bij wild zwijn weinig gebruikt. Bereid de spareribs met munt, tijm en walnotensap. Serveer er een oesterzwam gelakt met bietensap bij voor een prachtige herfstkleur.

Wild zwijn-gerecht 3: Voorbout (€9,95 kg)

110 (2)

Serveer een sous-vide gegaard voorstuk met rode wijn saus en cantharellen. Door de technische delen langzaam te garen, blijft het vlees heerlijk mals.

Wild zwijn-gerecht 4: Schenkel (€9,95 kg)

127 (2)

Een stuk van de poot is een stug vleesdeel, maar wanneer je het stooft in een mooie saus, bijvoorbeeld rode wijn saus, is het heerlijk. Door de schenkel pas op tafel te snijden, heb je een bijzondere manier om wild zwijn te presenteren. Ook kun je een klassieker als osso bucco op deze manier een wild twist geven.

 

Sligro en Nestlé Professional Food hebben elf topchefs bijeengebracht om de gerechten te bereiden. 

Eén reactie op “4 wild zwijn-gerechten van incourante delen”

Reageren niet meer mogelijk .