Before Article

4 tips voor een sfeervol winterterras

Ook in de herfst en winter kan je flinke omzet halen uit je terras. Maar, dan moet dat terras wel voldoen aan een aantal eisen. Met deze 4 tips houd je je terras ook in de winter goed gevuld.

Yvonne Teijgeman is stylist. Samen met haar partner Peter runt zij een interieur en culinair styling bureau. ‘Met de heerlijke geuren, live entertainment en een mooie aankleding kan je van jouw terras een echte trekpleister maken’, stelt ze. Dit zijn haar 4 tips voor een trendy en sfeervol winterterras.

 1. Bepaal één thema en voer dit overal door
  Herkenbaarheid is heel belangrijk. Vertel binnen en buiten hetzelfde verhaal en zorg dat de menukaart en aankleding op elkaar zijn afgestemd. Werk je veel met pure en biologische producten? Dan past daar een pure, back to basic aankleding uitstekend bij. Denk aan houten blokken, grove houten plateaus die trendy afgewerkt zijn  in combinatie met geglazuurde borden in organische vormen om je gerechten op te serveren.
  16
 2. Bereid buiten kleine gerechten
  De geur van lekker eten is voor velen onweerstaanbaar. Je kan je onderscheiden van je buren en veel meer gasten trekken door daar op in te spelen. Bereid op je terras simpele gerechtjes die zorgen voor een aanlokkelijke geur. Dat levert je bekijks op, maar ook publiek en omzet. Denk aan gepofte kastanjes of een winterbarbecue met eerlijke producten. Of een mooi stukje wild bijvoorbeeld.
 3. Gebruik niet te veel kleuren
  Accessoires zorgen voor gezelligheid op het terras. Warme plaids, poefen, vuurkorven, kussentjes en kaarshouders kunnen je thema eenvoudig versterken. Maar let op: er is ook een valkuil. Een overdaad aan kleuren leidt af van je thema.
  17
 4. Denk aan de temperatuur
  Oké het is een inkoppertje, maar wel eentje die je absoluut niet mag vergeten: verwarming! Naast heaters zie je dat sfeerhaarden bezig zijn met een opmars. Dit ziet er leuk uit en geeft ook veel warmte af. Daarnaast kun je werken met vuurkorven en warme plaids. Gasten die het lekker warm hebben blijven langer zitten. Als je daar met je bediening gebruik van maakt kan je flink meer omzetten.
  14

Eén reactie op “4 tips voor een sfeervol winterterras”

Reageren niet meer mogelijk .