Before Article

3 winterse smaakmakers voor op het terras

Hoe je een terras sfeervol kunt aankleden schreven we al. Naast de pupillen moeten ook de papillen geprikkeld worden. Daarom:  3 keer winterse kost ter inspiratie.

 1. Boerenkoolballetjes
  Boerenkool is hot. Naast de populaire stamppot is het product ook populair in gezonde smoothies of worden er chips van gemaakt.  Maar er is nog veel meer mogelijk. Denk bijvoorbeeld is aan knapperige boerenballetjes.  Een lekker en gezond alternatief voor de bitterbal.  Maak een boerenkoolmengsel van blauwe kaas en  pecannoten en rol ze door mengsel van quinoa en ei. Even bakken en je hebt een gezonde buiten snack voor op het terras of juist to go.
  Boerenkool-quinoaballetjes-11
 2. Pompoencrostini (met boerenkool)
  Donkerdesembrood heeft van zichzelf al een stoere, winterse uitstraling. Als je het brood in smalle plakken snijdt kun je er eenvoudig gezonde costini’s van maken. Roerbak wat reepjes boerenkool met knoflook en voeg wat geroosterde pompoen toe. Leg de mix op het broodje en top het geheel af met een beetje raclettekaas of Grano Pardano.
  Crostini-boerenkool-01
 3. Pulled sparerib
  Pulled sparerib is typisch zo’n gerecht dat vleesliefhebbers wel moet aanspreken. Leg de spareribs in een marinade van pulled pork kruiden, sojasaus en knoflook en laat het vlees vervolgens langzaam in een braadslede met bier garen. Pluk het vlees van de krabbetjes en doe het in een licht geroosterd broodje besmeert met chilimayonaise. Voeg wat fijngesneden rodekool toe en je gerecht is klaar.Broodje-pulled-spareribs-01

De recepten uit dit artikel zijn afkomstig uit het Exclusief Magazine van Sligro.