Before Article

3 lessen van Chef’s Table held Dan Barber

In de zinderende Netflix serie Chef’s Table laat chef-kok Dan Barber zien dat als je de natuur goed behandelt, je er geweldig eten voor terug krijgt. En dat wil hij zijn gasten meegeven. In zijn restaurant Blue Hill at Stone Barns staan gasten versteld van de smaak van een radijsje of een enkele erwt.

 

Wie? Dan Barber

Wat? Chef-kok bij Blue Hill en Blue Hill at Stone Barns. Auteur van meerdere kookboeken

Waar? Verenigde Staten, New York

Twitter? @DanBarber

 

3 lessen over de beste pure smaken

 

 1. Wat het dier eet, proef je op het bord
  Laat je gasten nadenken over we ze eten, maar ook over wat hun eten eet. Creëer een vage lijn tussen dineren en educatie. Geef kippen een dieet van gepureerde pepers, en je hebt binnen de kortste tijd rode eidooiers. Dát is de invloed die voeding heeft. Dat zelfs het kleinste verschil in voeding van invloed is op de smaak, ervaar je als gast van Blue Hill wanneer je drie verschillende soorten boter bestelt. Elke variant boter komt van de melk van een andere koe. Proef en ontdek, is de boodschap die luidt. 

  beurre_bluehill

 2. Groente en fruit afkomstig uit biologische grond smaakt beter
  Bij Blue Hill at Stone Barns serveren ze groenten van eigen – biologische – bodem op een stokje. Gasten zijn verrast dat groenten zo kan smaken. De beste smaak groente en fruit komt uit een grond waar wisselbouw is toegepast en waar geen chemicaliën zijn gebruikt. Wat je proeft, is niet te vergelijken met een product uit een kale grond.

  groenten op een stokje

 3. Zoek samen met wetenschappers naar meer smaak
  Prachtige groenten, zuivelproducten en vlees produceer je in samenwerking met een kweker of een universiteit. Zoals een flespompoen met meer smaak en minder vocht, of een minder pittige variant peper. Chefs van nu hebben veel meer macht en daardoor de mogelijkheid om dingen te veranderen. Gebruik de moderne wetenschap om de smaak te verbeteren. Een kweker moet de ruimte krijgen om te experimenteren met smaak en zich niet bezighouden met het kweker van de perfecte rechte komkommer.

  Farmer Dan

Bron foto’s: Netflix Chef’s Table

Eén reactie op “3 lessen van Chef’s Table held Dan Barber”

Reageren niet meer mogelijk .