Before Article
Weckpotjes - Foodbrigade

10 handige gadgets voor op het terras

Met een jonge kokosnoot, fresh lemonade of IPA op de drankenkaart ben je al een eind op weg. Maar hoe je deze zomer van jouw terras écht een trekpleister maakt? Serveer wijn in een wijnkaraf, vergroot je bezetting met een bijzetkruk en voorkom scherven met onbreekbaar servies. En met nog meer van deze ‘gadgets voor op het terras’-tips van Sligro.

1. De robuuste wijnkaraf

De robuuste wijnkaraf - FoodbrigadeWaarom het type glas zoveel invloed heeft op de smaak van een wijn? De hoeveelheid zuurstof beïnvloedt namelijk het aroma. Vooral bij een jonge wijn kan het – om meer aroma te laten vrijkomen – slim zijn om hem te laten ‘ademen’ voor het uitserveren. Ontkurken is niet genoeg, schenk de wijn bijvoorbeeld over in een wijnkaraf. De robuuste wijnkaraf ziet er stoer uit op tafel.

 

2. Weckpotjes

Weckpotjes kunnen naast bewaarpotten ook perfect gebruikt worden om amuses Weckpotjes - Foodbrigadeof nagerechten in te serveren. Dé beleving aan tafel. Gasten kunnen de inhoud van alle kanten bekijken. En voor de portemonnee: met weckpotjes ben je vaak goedkoper uit bij het presenteren van voor- en nagerechten dan met schaaltjes en bordjes.

3. Gastro servies

Gastro servies - FoodbrigadeServeertrend en dus ook ‘hot’ op je terras: stijlvolle eenvoud. Bijvoorbeeld het servies van Ron Blaauw, gemaakt door en voor chefs en ondernemers. Door de aardse tinten zoals blauw en grijs, gaat de aandacht vooral uit naar het gerecht. Het servies leent zich bijvoorbeeld voor salades en visgerechten. De kommetjes zijn ideaal voor een noodlegerecht of een soepje.

 

4. Kilner glazen

In deze trendy glazen kun je van alles serveren. Kilner glazen - FoodbrigadeVan een verse jus d’orange of fresh lemonade tot een zelfgemaakte ijsthee of cocktail. Zónder dat jij of je gasten last krijgen van wespen. Doordat deze stoere pul een handige draaidop bevat met kleine luchtgaatjes, maken wespen geen kans om in het glas te kruipen.

 

5. Bevroren schaaltjes

Hoe voorkom je dat je Bevroren schaaltjes - Foodbrigadedesserts te snel smelten onder de brandende zon? Met deze ‘Freeze Bowls’ blijft je dessert koud tot aan de laatste hap. Zo werken ze: je vriest ze een uur in en haalt ze uit de vriezer wanneer je het dessert opmaakt en uitserveert.

6. Bijzetkruk

Bijzetkruk - FoodbrigadeEen vol terras, maar toch snel zitplaatsen erbij creëren? Schuif een bijzetkruk aan tafel, bijvoorbeeld die van Jinx (gemaakt van wortelhout). Sfeervol en handig in gebruik. Met een hoogte van 40 centimeter kun je ‘m zo weer opbergen.

 

7. Onbreekbaar servies

Onbreekbaar servies - FoodbrigadeHet terras is drukbezet. Mooi! Maar het is wel lastiger manoeuvreren met de borden van en naar de keuken. Tip om schade te voorkomen en onkosten te beperken: het servies van Melamine, slijtvast en onbreekbaar. Daardoor ook erg handig om te serveren aan kinderen. En handig voor de chef: geschikt voor gebruik in de oven tot 140 graden.

 

8. Hot ’n Cool schaaltje

Hot ’n Cool schaaltje - FoodbrigadeNiet te heet onder de brandende zon en niet te koud bij regenachtig weer. De Hot ’n Cool schaaltjes van Jenaer hebben een dubbelwandige ontwerp en zijn daardoor altijd aan te pakken. Zodat je er zonder probleem een hete thee of ijskoude cocktail in serveert.

9. Kaarszuil

Kaarszuil - FoodbrigadeWarmer voor als het afkoelt in de avond. En vooral sfeervol. We hebben het over kaarszuilen. Tip voor afwisseling op je terras: verplaats je kaarszuilen regelmatig. Zet ze eens bij de ingang of kleed de loungehoek nóg gezelliger aan.

 

10. Sfeerlampjes

Sfeerlampjes - FoodbrigadeMet één druk op de knop sfeer op je terras. Deze oplaadlampjes zijn voorzien van led-verlichting en te bedienen via een afstandsbediening. En ook makkelijk te onderhouden: de kunststof lampenkap is makkelijk schoon te maken en de voet van de lampjes zijn gemaakt van roestvrijstaal.

De bovenstaande artikelen zijn allemaal verkrijgbaar in Sligro-vestigingen.

Eén reactie op “10 handige gadgets voor op het terras”

Reageren niet meer mogelijk .