Before Article
Geld besparen in je restaurant 5 bekende tips, die we toch vergeten - Foodbrigade

Geld besparen in je restaurant? 5 bekende tips, die we tóch vergeten

Voedselverspilling is een van de grootste sluipmoordenaars. Geld besparen in je restaurant? Daarin spelen je medewerkers een belangrijke rol. Begin eens met deze tips die je allang kent, maar toch vergeet.

1. Maak foto’s van ‘te veel’

Een foto van overvolle glazen wijn, te veel suiker bij de koffie, te veel salade in de schaal, etc. Voeg daar een korte tekst aan toe en laat daarmee je medewerkers in één oogopslag zien dat er iets niet goed gaat. Een beeld zegt meer dan duizend woorden.

2. Hang de kosten aan de muur

Vaak hebben medewerkers geen idee van de kosten voor elektriciteit, gas of water. Wie bijvoorbeeld in de keuken ziet wat de kosten per maand zijn, denk twee keer na voordat hij/zij iets verspilt.

Lees ook de blog van Michiel van der Eerde: beloon medewerkers voor besparing

3. Snijd met scherpe messen

Als de apparatuur goed is, verspillen je medewerkers automatisch minder. Probeer maar eens een tomaat met een bot mes te snijden en je ziet hoeveel sappen en vruchtvlees er verloren gaat.

4. Blijf bij het recept

Het lijkt misschien enorm ambachtelijk; werken uit de losse pols. Maar… De kans is groot dat je sneller dan verwacht door je producten heen bent. En door volgens recept te koken kun je je gast wél constante kwaliteit bieden.

5. Zorg voor minder volle containers

Door verspilling stijgen niet alleen je inkoopkosten, ook je afvalkosten. Vouw kartonnen dozen in elkaar voordat ze in de grote container verdwijnen, dat scheelt veel loze ruimte en zorgt er voor dat de vuilniswagen slechts twee in plaats van vier containers moet legen.

 

Lees ook:

Wat!? Winst maken met voedselverspilling?

3 slimme oplossingen voor geld- én voedselverspilling

De 3 grootste ‘weggooiers’ van de bestelling

Voedsel besparen: 3 tips van de experts

Bord niet leegeten=boete! Ongastvrij of slimme oplossing?