Before Article
Voorkom stank op je terras

Zo voorkom je stank op je terras

Je wilt een vol terras? De afvallucht uit je keukenkliko helpt dan niet echt mee. Drie tips om afvalluchtjes te voorkomen.

3 tips tegen afvalstank

Het eerste mooie weekend staat voor de deur en je terras loopt langzaamaan vol. Tenminste, dat hoop je… Ben jij al voorjaarsklaar? En klaar voor warm zomerweer, wanneer een nare afvallucht zich nog gemakkelijker verspreidt? Hier 3 tips om nare luchtjes te reduceren, onder het motto ‘grootmoeder weet raad’.

  1. Een goede scheut azijn bovenop de producten in de kliko
    Het voorkomt niet alleen de groei van micro-organismen, maar neutraliseert die vieze geurtjes.
  2. Specerijen zoals kruidnagel en kaneel doen het ook enorm goed
    Naast het feit dat deze geuren zo sterk zijn dat ze andere geuren neutraliseren, zorgen ze ook voor een bekende geur. Toch een mooie marketingstunt: een groene kliko die naar appeltaart ruikt?
  3. Last but not least een wondermiddel: koffiedik
    Koffie neutraliseert de geur van andere producten. Dit komt omdat de geur van koffiedik sterker is dan alle andere geuren, hierdoor krijgen die geuren geen kans. Tegenwoordig wordt koffiedik zelfs gebruikt in kleding om zweetgeuren te reduceren!

Helaas is waste niet te vermijden

Uiteraard ben ik er voorstander van om de groene kliko zo min mogelijk te vullen. Maar realistisch gezien is ‘waste’ niet te vermijden. Een chef zonder waste is geen goede chef, want zijn gasten verlaten wellicht met trek zijn restaurant. Maar dat betekent niet dat je die stinkende groene kliko’s niet ongemoeid hoeft te laten. De buurt zit ook niet te wachten op de geur van gefermenteerd eten van gisteren. De gasten op je terras al helemaal niet. Of het echt invloed heeft op je omzet kan ik niet bevestigen. Maar iedereen snapt dat mensen sneller afkomen op de geur van appeltaart dan van rottend voedsel. Dus doe er je voordeel mee!