Before Article

Hiermee word je rijk: signature dishes van een miljoenenchef

Iedere chef heeft een fameus gerecht. Zijn signature dishes. Gerechten waarmee hij furore heeft gemaakt. Hieronder de gerechten waarmee Wolfgang Puck een van de rijkste chefs ter wereld werd.

Als jongetje kookte hij zij aan zij met zijn moeder Maria, een Oostenrijkse hotel chef. Met haar aanmoediging begon Wolfgang Puck op zijn veertiende aan zijn opleiding tot chef-kok. Hij werkte in een aantal grote Europese restaurants, waaronder het driesterrenrestaurant L’Oustau de Baumanière in de Provence. Tien jaar later besloot hij zijn geluk te beproeven in de Verenigde Staten. Een goede keus, want inmiddels staat Puck op de derde plaats in de top tien van best verdienende chefs. In 2012 werd zijn vermogen geschat op 20 miljoen dollar.

Het kookimperium van Wolfgang Puck

Zijn eerste restaurant Spago werd een hit in Hollywood, dankzij Pucks kenmerkende gerechten zoals haute cuisine pizza’s met zalm en kaviaar. Een jaar later volgde Chinois en Postrio. Inmiddels heeft deze steenrijke sterrenchef een imperium opgebouwd bestaande uit een aantal toprestaurants, een cateringbedrijf, een keten van bistro’s, een serie kookboeken en merchandiseproducten.

Zijn on-Amerikaanse stijl

Puck veranderde de Amerikaanse wijze van koken en eten, door Franse technieken te mixen met invloeden uit Azië en Californië. Zo legde Puck de basis voor fusion cooking in Amerika. In Spago, dat Puck later verplaatste naar Beverly Hills, laat hij zich ook inspireren door zijn Oostenrijkse roots. Op de kaart staan vaak specialiteiten zoals Wienerschnitzel en Kaiserschmarren.

[gallerybox][/gallerybox]

Zijn signature dishes:

 1. Varkensschnitzel met warme aardappelsalade
  Als Oostenrijker weet Puck als geen ander hoe hij een echte schnitzel moet bereiden. Zelf kiest hij voor koteletten van het Kurobuta varken, geïmporteerd uit Japan.
 2. Aardappelpannenkoekjes met gerookte zalm, kaviaar en dillecrème
  Hoewel Puck deze toppings normaal het liefst op een pizza serveert, combineert hij ze thuis vaak met knapperige aardappelpannenkoekjes.
 3. Mais en bacon soep met jalapeño-crème
  Romige geraspte maiskorrels en een gesauteerde mais kern vormen de basis voor deze soep. Door de bacon krijgt de zoete smaak een rokerig tintje.
 4. Espresso-chocolade semifreddo
  Gebaseerd op een malakoff torte, een traditionele Weense gelaagde taart. Deze semifreddo wordt omschreven als de luchtigste, romigste ijstaart denkbaar.

Meer signature dishes?

Dit kookt de kok die kookt met geluid

Dit krijg je in een van de goedkoopste sterrenrestaurants ter wereld

3 topgerechten van de 3 beste Italiaanse chefs

De beste vleesgerechten van een Argentijnse topchef