Before Article
Willem & Cammeraat

Slim concept: mobiel restaurant met chef’s table

Wat doe je als er veel vraag is naar koken op locatie? Dan breng je je restaurant naar je gasten toe, dachten twee ambitieuze ondernemers. Ze sloegen de handen ineen en startten Willem & Cammeraat. Met hun nieuwe mobiele restaurant ‘Le Grand Croissant’, inclusief chef’s table, toeren ze nu het hele land door.

Willem ten Teije en Ruben Cammeraat leerden elkaar ongeveer twee jaar geleden kennen bij een kookclub. Ten Teije is van huis uit politicoloog en Cammeraat volgde de Hotelschool in Maastricht. ‘Toen ik ging studeren kon ik absoluut niet koken’, lacht Ten Teije. Op zijn 29e  besloot hij om zich om te scholen tot kok. ‘Een oud-huisgenoot zei laatst tegen me: “Jij bent degene die zich het meest culinair heeft ontwikkeld van alle mensen die ik ken”.’

Het concept

De jonge ondernemers verzorgden her en der wat cateringklussen en begonnen eind vorig jaar met hun start-up ‘Willem & Cammeraat’. ‘We merkten dat er veel vraag was naar koken op locatie.’ Ten Teije en Cammeraat wilden zich plaatsen tussen het hoge segment en ‘de gaarbakken’. ‘Juist omdat wij het vers bereiden van producten erg belangrijk vinden.’ Door middel van crowdfunding – het verkopen van diners- haalden ze elfduizend euro op. Hiervan bouwden ze een mobiel restaurant met een chef’s table. ‘Om de gast de beleving van het live-koken mee te geven op locatie’.

Willem & Cammeraat chef's table - Foodbrigade

De stijl

De kookstijl van Willem & Cammeraat valt naar eigen zeggen te omschrijven als klassiek Frans met een vleugje Ottolenghi en focus op groenten. Net als veel restaurantchefs koken de heren met de seizoenen mee. ‘Bij onze ingrediënten verkiezen we kwaliteit boven kwantiteit. Regionaal boven van ver weg. Kleine boeren en ambacht gaan boven grote voedselfabrikanten en standaardproducten.’

Stijl Willem & Cammeraat - Foodbrigade

De filosofie

‘Eten is voor ons een belangrijke sociale activiteit. Eten delen brengt mensen samen. Eten verbindt.’ Daarom hebben de chefs gekozen voor een lange tafel aan het mobiele restaurant.  ‘We willen een verhaal vertellen. Mensen bewust maken, maar vooral lekker laten eten.’

Lees ook:

Van Frietfiets naar frietimperium

Een horecazaak vanuit een bakfiets: zo gaat dat

18 jaar en nu al horecaondernemer

Hoe de (ooit) grootste kruidenierszaak een succesvolle brasserie werd

Deze restaurants gingen ‘chique all-you-can-eat’. Bam! 3x hogere omzet!

[nieuwsbriefbox][/nieuwsbriefbox]