Before Article
tips de lindenhof

Sterrenchefs met hun restauranttips: deze moet je bezocht hebben!

Ideeën opdoen voor je eigen restaurant? Bezoek dan eens een van deze restaurants. Zeggen wij niet, zeggen topchefs.

Hoe bereid je de beste gerechten, hoe ziet een topinterieur eruit en wat is échte gastvrijheid? Volgens Cees Helder en Erik van Loo moet je deze restaurants absoluut eens bezoeken.

Cees Helder tipt De Leest en De Lindenhof

De ‘patron’ van culinair Nederland, Cees Helder, heeft twee restauranttips. Helder was in 2002 ’s lands eerste chef-kok die drie Michelinsterren veroverde. Volgens hem moeten zichzelf respecterende restaurateurs en chef-koks absoluut een kijkje nemen bij Jacob-Jan Boerma (De Leest) en bij Martin Kruithof (De Lindenhof), die eerder ook al werd genoemd door Hans den Engelsen.

1. De Leest

Restauranttip: De Leest‘In alle opzichten heeft Jacob-Jan Boerma voor mij een voorbeeldfunctie. Als je te gast bij hem bent, dan voel je zijn passie en bezetenheid voor het product. Je ziet aan alle kanten zijn bevlogenheid. En vooral: wat het effect daarvan is op de beleving van je gasten. Ik vind Jacob-Jan bovendien een voorbeeld vanwege zijn internationaal georiënteerde visie en de vertaling daarvan naar de menukaart. De creativiteit spat er vanaf. Ga hierheen, gebruik al je zintuigen, en leer.’

2. De Lindenhof

tips de lindenhof‘Ook Martin Kruithof kan voor heel veel chefs met ambities een goed voorbeeld zijn. Zijn Lindenhof is een heel stabiel, goed en slim opgebouwd bedrijf. Financieel zeer solide, en breed opgezet. Het aardige is dat je bij Martin goed ziet waar een no-nonsens-instelling toe kan leiden. Namelijk een zakelijk kloppend concept. Je ervaart er meteen het enorme vakmanschap van hem, gecombineerd met onvervalste Hollandse nuchterheid. In mijn optiek is De Lindenhof daarmee een voorbeeld van wat er mogelijk is voor jou als aspirant-restaurantondernemer.’

Cees Helder: ‘Op een fantastische saus run je nog geen restaurant’

Restauranttip Erik van Loo: restaurant Gordon Ramsay

Tweesterrenchef Erik van Loo van Parkheuvel verwijst direct naar het Londense restaurant aan Royal Hospital Road. Vooral vanwege de smaakvolle gerechten van de vrouwelijke chef die er aan het roer staat, Clare Smyth.

3. Restaurant Gordon Ramsay

Restaurant gordon ramsay‘Je kunt van Gordon Ramsay zeggen wat je wilt, maar hij kan wel een goed restaurant runnen. En zijn gasten topgerechten met een unieke smaak laten proeven. In zijn restaurant in Londen proef je hoe het eigenlijk overal zou moeten. De gerechten van chef Clare Smyth, fantastisch! Een cappuccino van witte bonen. Opgerolde volkoren pasta. Dat zijn van die gerechten waar je emmers vol van zou willen hebben om te kunnen blijven eten. Een geweldige eetervaring.’

Lees ook de tips van Soenil Bahadoer (De Lindehof), Egon van Hoof (Aan de Poel) en Hans den Engelsen (’t Raedthuys)

Erik van Loo: ‘Telkens zoeken naar betere smaken, betere gerechten een beter concept; dat maakt het werk leuk.’

Lees ook:

Interview Cees Helder: restaurantweken zetten restaurants met rug tegen muur

Burger King? Moet kunnen als chef!

Dit zijn de 5 (aller)beste restaurants ter wereld

Mis niks, schrijf je in voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief