Before Article
Tasty Bites

Ster-kwaliteit borrelhapjes uit een doosje

Op zoek naar een idee voor een amuse? Drie topkoks hebben het denkwerk al voor je verricht. In 10 seconden creëer je een origineel borrelhapje.

Op het food-businessplatform Tavola, dat van 16 tot 18 maart in Kortijk wordt gehouden, nemen de gerenommeerde chefkoks Albert Adrià, Rudi van Beylen en Dirk Peeters een award in ontvangst voor hun Tasty Bites.

Vier verschillende, pittige borrelhapjes in de vorm van een zeester of op basis van zeewier, eekhoorntjesbrood of de inkt van een inktvisje. Ontworpen door R&D Food Revolution, een creatief samenwerkingsconcept van de drie koks.

Adrià zocht met zijn twee Vlaamse collega’s naar een verrassende productlijn voor de professionele horeca en traiteurs. Uitgangspunt was dat het geen variant op bestaande klassiekers moest zijn, maar ‘Adrià-delicatessen pur sang’. Delicatessen die vervolgens geen urenlange bereiding vergen, maar zeer snel op te dienen zijn.

De drie chefs creëerden vier smaken. Van elke Tasty Bite vind je een fraaie video op de website van R&D Food Revolution.

  1. Starfish met currykruiden
  2. Octopus met kimshikruiden
  3. Cep met meshroomsalt
  4. Zeewier met norikruiden

De vier smaken zijn gemaakt op basis van rijst en zijn in ongeveer tien seconden te frituren. De drie koks ontvingen er dit jaar De Gouden Tavola voor.

Alle smaken van Tasty Bites zijn vanaf komende maandag in het volledig vernieuwde Sligro in Maastricht te vinden.