Before Article

Zo bereiden sterrenrestaurants hun Oud en Nieuw cocktails

Champagne met Oud en Nieuw? Niet bij The Pass*, Ibérica, The Latymer** en The Square**. Daar toasten gasten met sangria, Martini en wodka op het nieuwe jaar. Bekijk hoe deze toprestaurants hun Oud en Nieuw cocktails bereiden.

[nieuwsbriefbox][/nieuwsbriefbox]

‘Cadillac Express’ – Tommaso de Cristofaro

De restaurantmanager van The Pass* in West Sussex, Engeland, maakt een typisch ‘wintercocktail’. Hij mengt 25 ml Vanilla Galliano likeur met 25 ml Elements Eight Rum (met cacaosmaak). De alcohol wordt gemixt met koffie – ongeveer één kopje – en room met saffraan. De Cristofaro serveert de Cadillac Express in een traditioneel martiniglas, met wat verkruimelde amarettokoekjes ter decoratie.

‘Festive Sangría’ – Nacho Manzano

Manzano, eerder chef-kok bij Casa Marcial** en La Salgar*, serveert in zijn restaurant Ibérica (Londen) het liefste traditionele Spaanse sangria. Het mengsel van rode wijn, sinaasappelsap, granaatappelsap en honingsiroop wordt op smaak gebracht met Szechuan peper, Indiase lange peper, kruidnagel en kaneelstokjes. Maar: geen sangria zonder fruit. Daarom voegt Manzano sinaasappel, cranberry, rode appels en limoenschil toe. Voor een extra feestelijke sangria voegt hij Cointreau, sherry en Pacharan likeur toe.

‘The Latymer Cocktail’ – Pete Klimczak

Dé signature cocktail van The Latymer** in Surrey, Engeland. Restaurantmanager Klimczak gebruikt een champagne op basis van Pinot noir en Chardonnay. Hij mengt een scheut met een schepje suiker en Bitter Truth likeur. Even doorroeren, en dan een theelepel honing toevoegen. Ten slotte de rest van de champagne en sinaasappelschil, voor een bittere touch. De schil rolt Klimczak tot een spiraal, zodat alle oliën uit de schil komen.

‘Vodka Martini’ – Renaud Rolland

Als hoofdsommelier van The Square** in Londen, creëert Rolland een klassieke wodka Martini. Maar wel met een twist, in de vorm van een dubbele espresso. In een shaker wordt de koffie gemengd met wat ijs en Martini extra dry. Een paar flinke scheuten wodka erbij, en tot slot een paar druppeltjes Grand Marnier.

Lees ook:

Kreeft, meloen en pindakaas: de combinaties van Arnaud Bignon

Spieken in de keuken van de Jeunes Restaurateurs d’Europe

Zó maakt Björn Frantzén sushi van paardenvlees

Kijkje in de keuken van een ‘fusion-pionier’

Eén reactie op “Zo bereiden sterrenrestaurants hun Oud en Nieuw cocktails”

Reageren niet meer mogelijk .