Before Article
Beste chef in Azië - Foodbrigade

Spieken bij de beste chef in Afrika

Luke Dale-Roberts is de beste chef in Afrika. Zijn restaurant The Test Kitchen in Kaapstad (Zuid-Afrika) staat op 48 in de lijst van beste restaurants ter wereld. Als hoogst genoteerde Afrikaanse restaurant.

In onderstaande video maakt Dale-Roberts een sorbet van clementine, calamansi (een soort limoen) en yuzu (een Japanse citrusvrucht).


De stijl van Luke Dale Roberts

The Test Kitchen opende zijn deuren in 2010. Vanaf dat moment heeft de Brit Dale-Roberts zijn naam echt gevestigd, als innovatieve en vernieuwende chef. ‘Mijn gerechten zijn een resultaat van mijn levenservaring, mijn reizen en alles wat er om me heen gebeurt.’ Zijn restaurant is inderdaad een ‘testkeuken’. Een soort Research & Development restaurant. Dale-Roberts: ‘We zijn voortdurend bezig om dingen uit te proberen en nieuwe gerechten uit te proberen. We willen ons menu fris en vernieuwend houden.’ Maar een echt plan heeft de beste chef in Afrika niet. De ene dag kan hij een klassieke foie gras maken, terwijl een dag later een experimenteel gerecht als jelly van langoustine en oesters op het menu staat.

The Test Kitchen

Dale-Roberts wilde met The Test Kitchen iets intiems creeëren. ‘Met een klein team en een klein menu. Geen voor- en hoofdgerechten. Maar alleen kleine koude en warme gerechten op de kaart.’

In onderstaande video krijg je letterlijk een kijkje in de keuken én achter de schermen van The Test Kitchen.


Lees ook:

Aardappels gekookt in eigen grond: experimenteren met de beste chef van Australië

Koken volgens David Thompson, de beste chef in Azië

Hoe maak je verse krab? Sterrenchef Andoni Luis Aduriz laat het zien

Sterrenchef Thomas Keller werkt alleen met slimme mensen