Before Article
Roger van Damme

Meekijken met chef-patissier Roger van Damme

Roger van Damme is een van de bekendste patissiers van Europa. Maar inmiddels is hij meer dan patissier. Dat heeft hij wel bewezen in zijn eigen restaurant Het Gebaar (mét Michelin-ster).

In onderstaande video maakt hij een moelleux van chocolade met ganacheparel.


De stijl van Roger van Damme

Van Damme is begonnen als patissier, maar is inmiddels een allround chef-kok. Zijn restaurant Het Gebaar heeft dan ook een Michelin-ster. En dat is best bijzonder te noemen. Het Gebaar is namelijk een lunchrestaurant. Alleen geopend van 11.00 tot 18.00 uur. En op zondag, maandag en feestdagen gesloten. De chef nam deze ongewone beslissing omdat hij ook nog een leven wil met zijn gezin. ‘Ik ben vijftien jaar bezig en heb mijn stijl gevonden. Waarom zou ik veranderen? U bent ’s avonds toch ook graag thuis.’

Roger van Damme Het Gebaar

Chef van het Jaar

Roger Van Damme komt oorspronkelijk uit Nederland (opgegroeid in Sluis) maar studeerde in België. Zijn restaurant Het Gebaar opende hij in 1994 in Antwerpen. Van Damme is ook vaak te zien op tv. Hij heeft zijn eigen kookprogramma en is regelmatig jurylid in kookprogramma’s als Masterchef. In 2010 werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar.

Van Damme bij opening Sligro Maastricht

Chef-patissier Roger van Damme in real life aan het werk zien? Dat kan op maandag 10 maart tijdens de opening van de volledig vernieuwde Sligro in Maastricht.

Lasagne van aardbei

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk deze video waarin Van Damme mousse en lasagne van aardbei met zure room bereidt.


Meer kijkjes in de keuken?

  1. Heston Blumenthal maakt jelly met absint
  2. Alex Atala maakt tucupi
  3. Daniel Humm maakt zwarte zeebaars
  4. René Redzepi maakt The henn and the egg
  5. Juan en Jordi Roca maken gekarameliseerde appel met suikerspin