Before Article
Richard Ekkebus

Richard Ekkebus, de beste Nederlandse chef ter wereld

De Nederlander Richard Ekkebus is de beste Nederlandse chef ter wereld. Een kijkje in zijn keuken.

Het tweesterrenrestaurant Amber van Richard Ekkebus staat op plek 24 in de nieuwe top 50 van beste restaurants ter wereld.

In onderstaande video laat hij zien waarom. Hij maakt zeebrasem, met stoofpot van Japanse octopus.


De stijl van Richard Ekkebus

De gerechten van Ekkebus passen in de moderne Franse keuken, vanzelfsprekend met Aziatische invloeden. ‘Ik heb veel geleerd van de traditionele Chinese restaurants in Hongkong. De beste Chinese gerechten hebben maximaal drie gerechten. Extreme focus dus. Ik wil deze manier van koken combineren met de westerse keuken.’

Lees ook: de 5 beste gerechten van de 5 beste chefs in Azië (mét Richard Ekkebus)

Wereldreiziger

Ekkebus is ‘gewoon’ begonnen in Nederland. Hij was onder meer chef bij Château Neercanne en Corona. Hij vertrok daarna naar het buitenland. Naar Frankrijk onder meer. En naar Mauritius. Daar wordt hij in 1995 eerst executive chef van het vijfsterrenhotel Royal Palm op Mauritius, om vervolgens naar Sandy Lane op Barbados te verhuizen. Na verschillende andere restaurants wordt Ekkebus in 2005 executive chef in The Landmark / Mandarin Oriental in Hongkong. Daar wordt hij drie jaar later director of Culinary Operations and Food and Beverage. Het restaurant van het hotel, Amber by Richard Ekkebus, heeft sinds 2009 twee sterren.

Meer kijkjes in de keuken

  1. 24 uur met topchef Grant Achatz
  2. Peter Goossens gaat aan de slag met kreeft
  3. Heston Blumenthal maakt jelly met absint
  4. Alex Atala maakt tucupi

Bekijk de vijf beste restaurants ter wereld in vijf video’s

 

Eén reactie op “Richard Ekkebus, de beste Nederlandse chef ter wereld”

Reageren niet meer mogelijk .