Before Article
Familierestaurant Het Roekenbosch buffet

‘Slechts twee dagen dicht voor verbouwing’

Familierestaurant Roekenbosch ging volledig op de schop. Toch sloot Fred Hooijmans maar twee dagen zijn deuren.

(scroll voor video-interview)

Na de overname van Familierestaurant Het Roekenbosch, wilde eigenaar Fred Hooijmans snel verbouwen. Maar niet te snel: ‘We vonden het belangrijk om eerst onze gasten te leren kennen. Het Roekenbosch is een restaurant in een familiepark, en heeft een grote regiofunctie. Het publiek is gevarieerd. We wilden eerst een goed beeld hebben van wie nu precies onze gasten zijn. Wie komen er? Hoe vaak komen ze? Waarom komen ze? Pas als je daar antwoord op hebt, weet je wat de functie van je restaurant vooral is. En kun je keuzes maken wat daarbij qua inrichting en stijl het beste bij past.’

Fred Rooijmans Het Roekenbosch

Het Roekenbosch verbouwing keuken 2

Het Roekenbosch verbouwing keuken 1

Het Roekenbosch 03

‘In een vakantiepark moet je open blijven, simpel. We hebben daarom in fases verbouwd. Gedeelte voor gedeelte. We zijn begonnen met het meest lastige deel van de keuken, en hebben ondertussen het kleinere deel intensief gebruikt om te kunnen blijven bedienen. Daarna is het eerste deel opgeleverd en hebben we de boel omgedraaid: werken vanuit het nieuwe deel en de rest van de keuken opknappen.’

Het Roekenbosch vloer

‘Uiteindelijk zijn we maar twee dagen dicht geweest. Die hadden we nodig om de vloer volledig te vernieuwen. Ik ben erg blij met de nieuwe vloer. Wat jammer is, is dat ons bestaande buffetmeubel nu wat uit de toon valt. Maar als het buffet goed gevuld is met lekker eten, dan valt dat eigenlijk niet op. Het gaat uiteindelijk toch gewoon om het eten natuurlijk!.’

Het Roekenbosch sfeer

‘We hadden niet een bepaald budget vooraf in gedachten, maar we hebben een simpele rekensom gemaakt. Wat is de omzet die we draaien? Hoeveel jaar heb je nodig om een bepaald rendement te halen? Hoe lang gaan de spullen waar je in investeert mee? Als je die antwoorden hebt, dan weet je ook wat voor een restaurant met jouw vloeroppervlak een reëel verbouwingsbudget is.’

Het Roekenbosch 01

Het Roekenbosch kinderbuffet

Het kinderbuffet van Het Roekenbosch

Het Roekenbosch -2

‘Een tip? Wij hadden tijdens het verbouwen een forse tegenvaller. De leidingen die onder de vloer zaten, bleken erg slecht te zijn. Tja, daar hadden we vooraf niet naar gekeken. Als je iets overneemt, dan ga je er toch vanuit dat alles wat je overneemt in orde is. Niet dus. Geleerde les: neem niets aan, check gewoon alles voordat je een restaurant overneemt.’