Before Article
Brass Utrecht

‘Je kunt je kostenplaatje vrij nauwkeurig berekenen’

Sidney Rubens verbouwde zijn restaurant in drie maanden en investeerde 350.000 euro. Hoe kwam hij tot zijn kostenplaatje?

(scroll voor video-interview)

Sidney Rubens heeft meerdere horecabedrijven. Zijn restaurant Brass in Utrecht is gevestigd in een oud pand, waarvan hij het karakter graag wilde bewaren.

Restaurant verbouwen-Sidney Rubens

In de verbouwing, die minder dan drie maanden in beslag nam, werd ongeveer 350.000 euro geïnvesteerd. Vlak voor de definitieve opening liep door een gesprongen stadswarmteleiding zijn zaak vol heet water, waardoor al het schilderwerk over gedaan moest worden.

Brass interieur

Tijdens de sloopwerkzaamheden ontdekte Rubens dat de originele keuken nog vrijwel intact was. Deze is zoveel mogelijk bewaard gebleven. Van een doos ‘witjes’ die tevoorschijn kwam maakte Rubens een koffiemeubel.

Brass koffiemeubel

Brass entree

Brass detail

In onderstaande video legt Rubens uit hoe hij op basis van variabelen als gemiddeld bestedingspatroon en het aantal bezoekers per uur vooraf tot een kostenplaatje kwam.