Before Article
Liever kleine baas

Restaurant runnen? Word geen slaaf van je leverancier!

Hard werken, het is de basis voor ieder succes! Kijk naar onze hockeydames die keer op keer goud weten te pakken. Neem trotse starters op de woningmarkt die hun paleisjes aan het verbouwen zijn. Of zie in onze branche: Sergio Herman die na Oud Sluis nu The Jane weer tot een succes weet te maken.

Maar wil je een succesvol restaurant runnen, is er meer nodig dan hard werken alleen: zakelijke slimheid.

Restaurant runnen 1: word geen slaaf van je investeerder

De nieuwe generatie koks en ondernemers wordt gelukkig steeds verstandiger. Voor de meeste van deze rookies geen wurgcontracten van brouwerijen, koffiecontracten en verplichtingen aan een leverancier en investeerders, die zich na de eerste tegenslag overal mee gaan bemoeien. Verstandig ook, want voor je het weet ben je een slaaf van je investeerder, mag je je eigen concept aanpassen en raak je gevangen in je eigen ondernemerschap.

Restaurant runnen 2: weet wat je kunt verwachten, met jouw concept

Word ook geen gelukszoeker van het type bankdirecteur, die ineens weet wat-ie wil en restaurantje gaat spelen. Of een foodtruck start. Bedenk het zo gek als je wilt en er is tegenwoordig wel een rollende versie van. Het concept is gaaf, trendy en werkt zeker in landen met een goed klimaat. In Nederland ben je misschien uniek en zijn de kosten relatief laag. Maar volg niet blindelings de foodtrucktrend. Want ook de nadelen wegen mee: slecht weer, moeilijkere HACCP-omstandigheden en korte omzettijden.

Van je onderneming een succes maken? Hard werken dus + nadenken. En verder vooral: plezier hebben en het uitstralen!

Lees ook:

Interview Dick Middelweerd: Hoe hard je werkt zegt niets over hoe goed je werkt

8 tips om een foodtruck te beginnen

Blog: Herkenbaar vlees is zielig? Doe die oogkleppen af!

Blog: Menukaarten zijn inwisselbaar. Waarom gebruiken we niet alles van het dier? 

Blog: Je gast belazeren: het gaat nooit lang goed

Mis niks, schrijf je in voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief