Before Article
Ibiza-look - Foodbrigade

Restaurant restylen? Doe dit vooral niet!

Restaurant restylen? Zodat je nu al klaar bent voor 2015?  Deze 5 stijlen kun je maar beter overslaan.

Volgens ontwerper Rein Rambaldo van De Horecafabriek in zijn ‘Do’s and Dont’s lijst’ voor 2014 – 2015. Absolute don’ts:

Fietsen aan de muur

Wat!? Heb je nog steeds een fiets aan de muur hangen? In 2015 kan dat echt niet meer! De reden? Overkill. Te pas en te onpas kwamen er stalenrossen aan plafonds en muren te hangen. Overigens zijn er volgens Rambaldo ook zaken die er nog wél mee wegkomen. ‘Koffiebars die naast koffie ook fietsen verkopen, die mogen ze gewoon laten hangen natuurlijk’.

Fiets aan de muur - Foodbrigade

‘Gezellig’ landelijk wit

Landelijk witte meubelen zien we al jaren binnen de horeca. Het straalt gezelligheid uit en ziet er tegelijkertijd verzorgd uit. Waarom dan een don’t? Simpel. Op internet zijn er inmiddels zo’n 95 outlets te vinden die dit soort meubelen verkopen. Tijd voor iets anders dus.

Landelijk wit - Foodbrigade

Ibiza in jouw restaurant

Ibiza is de party place van dit moment. Hot. Maar om dat eilandgevoel nu naar jouw horecazaak te halen… Nee. Vermijd al die goedkope gekleurde kleedjes, uitbundige kussentjes en al helemaal de vele Boeddha beelden.

Ibiza-look - Foodbrigade

Houtblokken, omdat ze zo mooi zijn

Met functionele houtblokken hoor je er helemaal bij. Zij passen goed binnen de ambachttrend die momenteel gaande is. Heb je een houtkachel, dan heb je hout nodig. Maar om nu puur ter decoratie houtblokken te leggen bij die kachel…,  dan heb je de boodschap niet goed begrepen.

Houtblokken - Foodbrigade

Plastic stoeltjes

Sfeerloos, fragiel en ongemakkelijk. Plastic stoeltjes zitten vaak zo ongemakkelijk, dat uitgebreid tafelen geen optie is. Onbegrijpelijk volgens de ontwerper: ‘Je wilt je gasten toch vasthouden? Je wilt toch dat ze terugkomen?’

Plastic stoel - Foodbrigade

Maar hoe moet het dan wel? Dat lees binnenkort op Foodbrigade.

Lees verder:

4 populaire interieurstijlen voor je restaurant

Zo werd de ooit grootste kruidenier een succesvolle horecazaak

11 lessen uit de praktijk: zó verbouw je een restaurant