Before Article
Peruaanse restaurants Malabar

De beste Peruaanse restaurants ter wereld

Als je als chef in 2014 geld wil verdienen, moet je de Peruaanse keuken in je zaak introduceren. Dat is althans de conclusie van enkele food trendwatchers op Foodbrigade. Dat doe je natuurlijk door de beste Peruaanse gerechten te maken. Laat je als chef inspireren door de beste restaurants in Peru.

 1. Astrid y Gastón
  Dit restaurant in Lima is uitgeroepen tot het beste restaurant in Latijns-Amerika. En bij topchef Ferran Adrià staan ze bovenaan het persoonlijke lijstje met de beste restaurants ter wereld. Astrid y Gastón in Lima wordt gerund door chef Gastón Acurio (winnaar van de Prins Claus Prijs in 2009), een vernieuwer van de Peruaanse keuken. Hij mixt Peru met haute cuisine. Natuurlijk gebruikt hij daarbij typische Peruaanse ingrediënten als chili pepers en aardappelen. En ook bij Astrid y Gastón mag de ceviche natuurlijk niet op de kaart ontbreken van een van de beste Peruaanse restaurants ter wereld.Peruaanse-restaurants-Astrid-Gaston
 2. CentralChef Virgilio Martinez kookt met Japanse, Vietnamese, Franse en Italiaanse invloeden. En dan is zijn vriendin (tevens chef) ook nog eens Brazilaans. Maar zijn restaurant Central in Lima is op en top Peruaans. Leuk detail: het restaurant is ingericht door zijn moeder. De signature dish van Martinez: inktvis met paarse mais en witte quinoa.Peruaanse restaurants Central
 3. Malabar
  De creativiteit spat ervan af in restaurant Malabar in Lima. Chef Pedro Miguel Schiaffino gebruik graag ingrediënten waar zelfs de lokale inwoners nog nooit van hebben gehoord. Hij struint het hele Amazone-gebied af waar goede producten en bijzondere kruiden.
  Peruaanse restaurants Malabar
 4. Maido
  Een verrassende combinatie van de Japanse en de Peruaanse keuken. Mitsuharu Tsumura, chef en eigenaar, is geboren in Peru en heeft gewerkt in één van de beste sushi-restaurants van Japan. Maido in Lima is dan ook een traditioneel restaurant vermengd met ‘sushi-invloeden’.
  Peruaanse restaurants MAido