Before Article
Peru keuken restaurant menu

Scoren met de Peruaanse keuken in 2014. Maar hoe?

Peruaans eten wordt populair in de Nederlandse restaurants. Drie populaire voorbeeldgerechten die op geen enkele Peruaanse kaart in Nederlandse restaurants misstaan.

Als je extra omzet wilt scoren, moet je Peruaans op je kaart zetten. Dat blijkt uit een steekproef van Foodbrigade onder ‘food trendwatchers’.

Producten in de Peruaanse keuken

De keuken in Peru is een smeltkroes van diverse invloeden. Er staan Spaanse, Chinese, Italiaanse, Duitse en Japanse gerechten op de kaart. De drie belangrijkste producten: maïs, chili pepers en (zoete) aardappels. Maar ook  quinoa, bonen, paprika’s en fruit worden vee gebruikt in de keuken.

3 Populaire gerechten

1. Ceviche
Het bekendste gerecht van Peru. Een combinatie van rauwe vis, citroensap/limoensap en chili pepers. Zelf op je menukaart zetten? Bekijk hieronder de ceviche van die Martin Morales serveert in zijn Peruaanse restaurant Ceviche in Londen.


2. Papa a la Huancaina
Plakjes gekookte aardappel met een pittige kaassaus en sla, meestal geserveerd met een hardgekookt eitje en wat olijven. Zo maakt chef Victor Albisu dit bekende gerecht.


3. Lomo Saltado
Een mooi voorbeeld van de cross-over tussen de Chinese en de Peruaanse keuken. Een roerbakgerecht met rundvlees, tomaten, pepers, sojasaus, gebakken aardappels. Ricardo Zarate is chef en eigenaar van restaurant Picca in LA. Zarate is uitgeroepen tot beste nieuwe chef van Amerika en kookt modern-Peruaans. Hieronder zijn versie van Lomo Saltado.


 

Eén reactie op “Scoren met de Peruaanse keuken in 2014. Maar hoe?”

Reageren niet meer mogelijk .