Before Article
Erik van Loo - Foodbrigade

Erik van Loo sluit Parkheuvel in zomer

Na Jonnie Boer maakt nu ook sterrenchef Erik van Loo bekend zijn zaak Parkheuvel gedeeltelijk op de schop te gooien. Met een verbouwing wil hij zijn concept verbreden, waardoor ook de zakelijke reserveringen weer zullen toenemen.

In een uitgebreid interview met Foodbrigade gaat Van Loo dieper in op zijn beweegredenen.

‘De crisis dwingt je min of meer om je huidige concept aan te passen.’ Ook gaat Van Loo in op de Dutch Cuisine-trend. ‘Laten we eerlijk zijn, dat is toch een beetje geboren uit armoede, om de kostprijs van gerechten lager te houden.’

Erik van Loo laat aan Foodbrigade weten dat hij in de zomer tijdens de jaarlijkse zomervakantie de deuren van tweesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam sluit voor een verbouwing. Gedurende die weken gaat vooral de ruimte voor private dining op de schop.

‘Crisis dwingt tot aanpassing’

Van Loo, chefkok en eigenaar van het restaurant, wil het hele concept van Parkheuvel verbeteren. ‘We willen ons blijven verbeteren en vernieuwen. Dat moet ook wel in de huidige markt. Ook wij zien het aantal zakelijke reserveringen teruglopen. De private dining ruimte moet dus een andere functie krijgen, om daar weer meer gasten te trekken.’

‘Ik heb moeite met het woord beleving’

In het vernieuwde Parkheuvel zullen koks aan tafel de laatste hand aan de gerechten leggen. Meer beleving dus? ‘Ach beleving. Ik heb moeite met dat woord. We maken geen theater. We gaan ook niet aan tafel koken. Je moet eerder denken aan de afwerking van bijvoorbeeld een amuse of een gerecht of brainstormen over nieuwe ideeen. Ook willen we in de nieuwe ruimte demo’s en workshops geven. Kennisoverdracht, vertellen over onze ambacht. Dat vind ik erg belangrijk en leuk.’

Het restaurant sluit in de laatste week van juli tot en met de tweede week van augustus. Van Loo nam in 2006 het Rotterdamse restaurant over, dat meteen twee van de drie Michelinsterren verloor. Hij kookte het terug van één naar twee Michelinsterren.