Before Article
Mossels op de menukaart - Foodbrigade

Meer omzet met mosselen? Ja, en wel hierom!

Ze zijn er weer. En hoe! De nieuwe mosselen van dit jaar zijn kwalitatief heel goed én erg lekker. Neem alleen al het vleesgehalte van een kleine 30%. Maar er zijn meer redenen om mosselen op de menukaart te zetten.

Lees ook: waarom zijn de mosselen zo klein?

Ron Koks van Smitvis: ‘Mosselen winnen al jaren onmiskenbaar aan populariteit. Het mosselseizoen is dus een ideale gelegenheid om je gasten extra te verwennen en tegelijkertijd kun je een heel mooie marge realiseren.’ Zoals gezegd zijn de mosselen dit jaar kleiner. ‘Maar het is uiteindelijk de smaak die telt. En die is dik in orde.’

Vijf redenen van Ron Koks om ook dit jaar weer los te gaan met mosselen.

 1. Veel vlees
  Het vleesgehalte van de eerste mosselen ligt al op 28%, soms zelfs tegen de 30%. Dat bevordert onmiskenbaar het ‘eetplezier’. Bovendien zijn de mosselen ook nog eens heerlijk van smaak.
 2. Gezonde marge
  Voortbordurend op punt 1: serveer iets minder mosselen. Een kilo is echt overdreven bij een vleesgehalte van tegen de 30%. Je serveert immers ook geen biefstuk van 300 gram. Kies voor bijvoorbeeld 800 gram mosselen en verwen je gast met extra brood of frites. Dat is goedkoper en zorgt voor een betere marge.
 3. Nu vers
  Mosselen zijn bij uitstek een seizoensproduct dat nu – net als bijvoorbeeld schol, rode poon of makreel – op zijn best is.
 4. Op veel manieren te bereiden
  Mosselen zijn goud voor chef-koks, vanwege de vele bereidingsmogelijkheden. Stomen, wokken, koken, experimenteren met verschillende sauzen en mosselkruiden.
 5. Verantwoord product
  Onze Nederlandse mosselen zijn voorzien van het MSC-keurmerk, dat een verantwoorde vangst garandeert. Gasten zijn gevoelig voor het verhaal achter het product. Laat ze dus ook daarvan meegenieten en je creëert gegarandeerd nieuwe ambassadeurs.

Lees ook:

Profiteer van de marge op schol

Interview: veel mosselen bereiden, zo krijg je later twee sterren

Deze vissen leveren geld op

Maximaal scoren met vis