Before Article
Mirabelle

Mirabelle: nieuw concept werkt door verbouwing

Van buiten helemaal opgeknapt. Van binnen helemaal gestript. Zo trof Xavier van Binsbergen restaurant Mirabelle in Breda aan nadat hij het had gekocht. Een mooie kans om zijn eigen concept neer te zetten. In onderstaande video vertelt hij over de verbouwing én over het succes.

Mirabelle moest toegankelijker worden

‘Mirabelle had voorheen een sjieke, nette uitstraling. En werd daardoor als hoogdrempelig ervaren. Dat wilde ik totaal anders neerzetten. Een toegankelijke zaak. Voor iedereen. Waar gasten lekker kunnen eten, een broodje komen eten of een krantje lezen met een kop koffie erbij.’

Niet focussen op één doelgroep

‘Ik heb ooit een hele goede tip gehad: focus op één doelgroep. Ik heb juist het tegenovergestelde gedaan. Dit is zo’n grote zaak: 150 couvert, 350 vierkante meter beneden en ook nog vergaderzalen boven. Je kan je hier gewoon niet focussen op een doelgroep. We zijn nu een paar weken open en je ziet dat het werkt. Overdag komen er zakenmensen. Tegen het einde van de week zie je steeds meer particulieren. Op zondagmiddag zitten we vol met de lunch. Het is een succes.’

De bar verplaatst

‘Een van de belangrijkste aanpassingen die we hebben gedaan, is het verplaatsen van de bar. Die zit nu in het midden van de zaak. Lekker centraal. En veel gezelliger. Gasten gaan veel sneller een drankje drinken.’

Mirabelle bar