Before Article

Michelingids 2015: en dat is 100!

Vandaag is de Michelingids 2015 gepresenteerd. Er zijn honderd restaurants met één of meer sterren. De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen blijven de enige twee restaurants die stralen met drie. En verder? Foodbrigade zet enkele verschuivingen in 7 reacties op een rij. [nieuwsbriefbox][/nieuwsbriefbox]

‘Yeeeeeeeeesss!!!!!!’

François Geurds is blij. Hij wilde absoluut een derde ster  voor FG Restaurant. Zei hij een half jaar geleden op Foodbrigade. Die kreeg hij dit jaar niet, maar wel eentje voor FG Food Labs. Zo komt hij persoonlijk toch uit op drie.

‘Zóóó trots op onze 2de ster!!! Iedereen dank voor de felicitaties! Het is overweldigend!’

Waar een weekendinterview met Foodbrigade  al niet goed voor is… Vorige maand gaf Soenil uitgebreid zijn visie bloot. En nu heeft zijn De Lindehof twee sterren.

Van twee naar één, maar: ‘Met recht mag ik zeggen dat De Leuf vandaag een ster heeft gewonnen.’

‘Het mag een wonder genoemd worden dat dit zeer jonge team erin geslaagd is om een Michelin-ster te veroveren.’ Zegt Sandra van de Bunt op de Facebookpagina van De Leuf. Het restaurant ging van twee sterren naar één ster. Maar die ene ster kan een wereldprestatie worden genoemd, omdat de twintigers Bas van Kranen en Robin van de Bunt ineens de kar moesten trekken na een tragische gebeurtenis. ‘Met het overlijden van mijn man Paul, op 10 april van dit jaar, is er een ster uit mijn leven verdwenen. De twee Michelin-sterren, die hij met talent en hard werken bij elkaar heeft gekookt, heeft hij mee naar boven genomen en dat komt hem toe.’

‘Compleet flabbergasted!! Wat zijn we blij na al het harde werk. We gaan door met dit fantastische team, zonder hen was dit nooit gelukt!’

Restaurant Sinne is het negentiende restaurant in Amsterdam met minimaal één ster.

‘We hebben onze eerste ster binnen! Zo Supertrots op ons team wat we in een jaar tijd bereikt hebben!’

Ratatouille Food&Wine in Haarlem opende pas een jaar geleden zijn deuren en heeft nu al de eerste ster te pakken.

‘Hij is een symbool voor veel jonge Nederlandse chefs die zich met verfrissende stijlen onderscheiden.’

Open sinds afgelopen mei en nu al twee sterren. Niet voor niets is Michelin-directeur Michael Ellis razend enthousiast over Sidney Schutte van Librije’s Zusje in Amsterdam.

‘Geen commentaar’

Aldus Mario Ridder, die met De Zwethheul beide sterren verloor. Hij wil eerst de gids lezen voordat hij reageert. Waarom? Daar geeft hij ook geen commentaar op. Misschien heeft zijn aanstaande vertrek bij het restaurant wel wat te maken met de verdwenen sterren.

Ook Kars van Wechem van De Saffraan wil eerst meer informatie van Michelin voordat hij reageert. Hij zag zijn enige ster verdwijnen en is dus niet meer Europa’s enige sterrenchef die serveert op een boot.

De Echoput, Savelberg, Lakes, De Molen, Toine Hermsen, Le Marron, De Wanne en Hermitage verloren verder hun enige ster. Bekijk hier het totale Michelinsterrenoverzicht van 2015. 

Eén reactie op “Michelingids 2015: en dat is 100!”

Reageren niet meer mogelijk .